Повітряні кекси
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, що б такого спекти солоденького до чаю, рекомендую вам випробувати цей дуже класний варіант, як приготувати повітряні кекси з чорницею. Вони маленькі і дуже-дуже ніжні!
Приготувати такі повітряні кекси в домашніх умовах можна не тільки з чорницею, але і з будь-якими іншими ягодами, фруктами або цукатами, наприклад. У тісто також можна додати трохи меду, якщо обрані ягоди кислуваті. Ця випічка припаде до смаку і дорослим, і малюкам.
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Молоко - 180 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Чорниця - 150 грам
1. З'єднайте в невеликій мисці яйця і вершкове масло. Збийте вінчиком або ложкою трохи. Якщо під рукою є фруктове пюре, то додайте і його, буде дуже смачно. Після тонкою цівкою влийте молоко.
2. В окрему мисочку просійте борошно, розпушувач і дрібку солі. Всипте цукор або цукрову пудру. Для аромату можете також додати ванілін або корицю.
3. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти, почніть їх збивати-перемішувати. Тісто має вийти однорідним і не дуже "забитим" борошном.
4. В самому кінці додайте вибрані вимиті і обсушені попередньо ягоди, дуже акуратно перемішайте. Духовку розігрійте до 180 градусів.
5. Форму змастіть маслом або заповніть паперовими формочками. Розкладіть тісто, відправте його в духовку хвилин на 12-15.
6. Ось і весь секрет, як приготувати повітряні кекси в домашніх умовах. Остудіть їх трохи, акуратно дістаньте з форми - і можете подавати до столу. Приємного чаювання!