Рецепт Повидло з журавлини фото

Повидло з журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Пісні страви , Веганські страви
Для дітей
Заготовки
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Повидло з журавлини не тільки смачно з булкою, але підходить і до сирів, використовується в якості основи для соусів до м'яса і начинки для випічки. Ложка кисленького повидла прикрасить і десерт з морозива.

Опис приготування:

З цього простому рецептом повидло з журавлини ви зваріть за годину. Раджу розкласти готове повидло по невеликих банках для зручності.

Як приготувати повидло з журавлини?

1. Журавлину переберіть, видаліть гілочки. Потім ретельно промийте під проточною водою кілька разів. Залиште ягоди в друшляку, щоб вони трохи обсохнули.

2. Доведіть до кипіння воду в каструлі і всипте в неї журавлину. Бланшируйте ягоди протягом 4-5 хвилин.

3. Злийте ягоди на друшляк, дайте стекти воді, а потім пропустіть через м'ясорубку.

4. Змішайте журавлинний масу з цукром у співвідношенні 1:1.

5. Журавлину з цукром розкладіть по простерилизованнимбанкам, накрийте. Але не закручуйте, кришками і простерилизуйте протягом 10-20 хвилин. Великі банки - довше. Засукайте, переверніть догори дном і укутайте до охолодження.

Повидло з журавлини готове!

Приємного апетиту і будьте здорові!

  • Журавлина - 1, 3 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
З цього простому рецептом повидло з журавлини ви зваріть за годину. Раджу розкласти готове повидло по невеликих банках для зручності.

Як приготувати повидло з журавлини?

1. Журавлину переберіть, видаліть гілочки. Потім ретельно промийте під проточною водою кілька разів. Залиште ягоди в друшляку, щоб вони трохи обсохнули.

2. Доведіть до кипіння воду в каструлі і всипте в неї журавлину. Бланшируйте ягоди протягом 4-5 хвилин.

3. Злийте ягоди на друшляк, дайте стекти воді, а потім пропустіть через м'ясорубку.

4. Змішайте журавлинний масу з цукром у співвідношенні 1:1.

5. Журавлину з цукром розкладіть по простерилизованнимбанкам, накрийте. Але не закручуйте, кришками і простерилизуйте протягом 10-20 хвилин. Великі банки - довше. Засукайте, переверніть догори дном і укутайте до охолодження.

Повидло з журавлини готове!

Приємного апетиту і будьте здорові!

Схожі рецепти