Рецепт Повидло з полуниці фото

Повидло з полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей
Заготовки

Ароматне повидло з полуниці готується дуже просто. Хоча мені здавалося, що це - ціла наука! Рецепт мені дістався від бабусі, яка на кілограм полуниці використовувала 750 грам цукру. От і все!

Поки є свіжа полуниця, треба брати бика за роги і наварити на зиму повидла. Зробити це простіше простого. Я наварюють багато і потім підношу по баночці родичам і друзям на Різдво. Повірте, такому подарунку радіють всі! Простий рецепт приготування повидла з полуниці обов'язково треба запам'ятати і використовувати.

1. Очистіть ягоди полуниці від чашолистків, гарненько промийте в проточній воді.

2. Потім протріть ягоди через сито.

3. Перетерту полуницю варіть у власному соку, поки кашка не стане густою. Перевірити густоту нашої кашки можна звичайною ложкою. Умочіть ложку в вариво і проведіть. Треба, щоб залишалася борозенка. Цукор на цьому етапі не додавайте!

4. Потім в киплячу кашку додайте цукор і варіть ще протягом 20-25 хвилин, періодично помішуючи.

5. Підготуйте банки для повидла, простерилизуйте їх. Ще тепле повидло розлийте по банках, накрийте кулінарним пергаментом або поліетиленовою кришкою і помістіть в темному прохолодному місці.

Povidlo готівки! Кришки пізніше зможете замінити.

Смачного!


  • Полуниця - 1 кілограм
  • Цукор - 750 грам
Поки є свіжа полуниця, треба брати бика за роги і наварити на зиму повидла. Зробити це простіше простого. Я наварюють багато і потім підношу по баночці родичам і друзям на Різдво. Повірте, такому подарунку радіють всі! Простий рецепт приготування повидла з полуниці обов'язково треба запам'ятати і використовувати.

1. Очистіть ягоди полуниці від чашолистків, гарненько промийте в проточній воді.

2. Потім протріть ягоди через сито.

3. Перетерту полуницю варіть у власному соку, поки кашка не стане густою. Перевірити густоту нашої кашки можна звичайною ложкою. Умочіть ложку в вариво і проведіть. Треба, щоб залишалася борозенка. Цукор на цьому етапі не додавайте!

4. Потім в киплячу кашку додайте цукор і варіть ще протягом 20-25 хвилин, періодично помішуючи.

5. Підготуйте банки для повидла, простерилизуйте їх. Ще тепле повидло розлийте по банках, накрийте кулінарним пергаментом або поліетиленовою кришкою і помістіть в темному прохолодному місці.

Povidlo готівки! Кришки пізніше зможете замінити.

Смачного!

Схожі рецепти