Пончики у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати пончики у фритюрі, щоб вони вийшли повітряними і неймовірно смачними. Якщо ви є прихильником цих ласощів, запам'ятовуйте рецепт! Пригадується.
Приготувати пончики у фритюрі в домашніх умовах зовсім нескладно. Просте тісто, швидка жарка, а який результат! Перед подачею їх можна присипати цукровою пудрою або ж полити ванільною, шоколадної, лимонної глазур'ю, наприклад. Прекрасний варіант ситного десерту для дітей і дорослих. Дуже рекомендую спробувати.
- Молоко - 1.5 склянки
- Вода - 1/4 склянки
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 5 склянок (приблизно)
- Рослинна олія - 1-1.5 L
1. Процес приготування тіста можна довірити техніці. Дріжджі розчиніть у теплій воді і залиште хвилин на 10. Збийте яйця з цукром, влийте розтоплене вершкове масло. Додайте дріжджі, сіль, молоко і просіяне борошно.
2. Після обов'язково потрібно вимішати тісто руками (не менше 5-10 хвилин). Воно повинно бути пластичним, повітряним.
3. Викладіть тісто в мисочку, накрийте його чистим рушником і залиште в теплі на 1.5-2 годину, щоб воно підійшло.
4. Розкачайте тісто, виріжте пампушки, знову накрийте рушником. Залиште їх підходити на столі ще хвилин на 20.
5. Ось вони помітно збільшилися в обсязі і тепер можна починати смажити наші пончики у фритюрі в домашніх умовах.
6. Рослинна олія як слід розігрійте. Опускайте в нього акуратно (може бризкатися) пончики, жарьте до румяности. Процес йде дуже швидко!
7. Після викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
8. Ось і весь простий рецепт пончиків у фритюрі. Присипте готове ласощі цукром або обваляйте випічку в пудрі. Можна відразу подавайть до столу. Приємного чаювання!