Помідори в банку по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна і соковита закуска з томатів, яку ви можете подати до столу в будні і свята - помідори по-корейськи. Блюдо настільки апетитно і ззовні пахне, що відразу хочеться з'їсти всю тарілку!
Помідори по-корейськи хороші як самостійне блюдо або в поєднанні з запеченим, смаженим м'ясом, рибою або ковбасними виробами на грилі. Смак закуски контрастний - одночасно пекучий і охолоджуючий. Завдяки цьому хочеться їсти їх знову і знову, поки тарілка не спорожніє!
- Помідор - 500 грам
- Перець болгарський - 1 штука (зелений)
- Зелень селери - 0, 5 пучка
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Оцет яблучний - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець червоний гіркий - 3 щіпки
- Часник - 4-5 зубчиків
Підготуйте інгредієнти.
Помідори промийте у воді, розріжте на чотири частини і виріжте серцевину.
Очистіть зелений болгарський перець від насіння, зрізавши кришечку, промийте у воді і наріжте кубиками. Висипати нарізку в чашу подрібнювача.
Промийте зелень селери або петрушки, наріжте і додайте в ємність разом з очищеними зубчиками часнику.
Подрібніть вміст ємності в однорідну масу.
Викладіть на помідорову нарізку, додайте сіль, цукор, мелений коріандр, гіркий червоний перець. Влийте оцет і рослинне масло.
Акуратно все перемішайте і викладіть в суху чисту банку.
Щільно закрутіть кришкою і переверніть банку дном верх. Таким чином першими промаринується помідори біля кришки, а ви їх зможете отримати, залишаючи нижню половину для подальшого маринування.
Томіть закуску близько доби в холодильнику, потім викладіть в глибоку тарілку і подайте до столу.