Полуничні кекси
(покроковий рецепт з фото)
Чудове блюдо. У сезон полуниці я готую ось такі чудові кекси.
Готуємо тісто на основі кефіру. У формочки для кексів вкладіть манжети, потім шматочок полунички і залийте тестом на три чверті. Випекйте при температурі 160 градусів, готовність перевіряйте сірником. Смачного!
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Полуниця - 250 грам
Вершкове масло середньої м'якості збийте з цукром і сіллю.
Додайте збиті яйця і кефір. Знову збийте.
Просійте в тісто борошно, розпушувач і замісити його.
Для приготування кексів я використовую формочки з металу, покриваючи їх спеціальними паперовими формами. Отже, підготуйте форми для випічки. У кожну покладіть по шматочку полуниці.
У кожну формочку влийте тісто. Розігрійте духовку до 160 градусів. У гарячій духовці випікайте кекси. Температура важлива для них. При більш високій температурі у кексів зірве шапочки і вони будуть кривенькие. При такій температурі всі запікається ідеально.
Злегка остиглими подаємо до столу.
Злегка остиглими подаємо до столу.