Рецепт Полуничні кекси фото

Полуничні кекси
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Ягоди, Полуниця
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Кекси

Чудове блюдо. У сезон полуниці я готую ось такі чудові кекси.

Готуємо тісто на основі кефіру. У формочки для кексів вкладіть манжети, потім шматочок полунички і залийте тестом на три чверті. Випекйте при температурі 160 градусів, готовність перевіряйте сірником. Смачного!

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Полуниця - 250 грам
полуничні кекси - фото крок 1
Вершкове масло середньої м'якості збийте з цукром і сіллю.
полуничні кекси - фото крок 2
Додайте збиті яйця і кефір. Знову збийте.
полуничні кекси - фото крок 3
Просійте в тісто борошно, розпушувач і замісити його.
полуничні кекси - фото крок 4
Для приготування кексів я використовую формочки з металу, покриваючи їх спеціальними паперовими формами. Отже, підготуйте форми для випічки. У кожну покладіть по шматочку полуниці.
полуничні кекси - фото крок 5
У кожну формочку влийте тісто. Розігрійте духовку до 160 градусів. У гарячій духовці випікайте кекси. Температура важлива для них. При більш високій температурі у кексів зірве шапочки і вони будуть кривенькие. При такій температурі всі запікається ідеально.
Злегка остиглими подаємо до столу.

Схожі рецепти