Рецепт Полуничні чіпси фото

Полуничні чіпси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Полуниця
Страви без випічки
На полуденок
Чіпси

Якщо вам хочеться спробувати нетрадиційні способи заготовки полуниці на зиму, то зверніть увагу на цей рецепт полуничних чіпсів. Це мало того, що корисно, так ще й дуже смачно!

Цей рецепт дивно простий. Його дуже легко втілити в життя. Вам не знадобляться ні цукор, ні банки, ні кришки. Навіть не доведеться включати грубку! Унікальність його в тому, що прекрасну літню ягоду належить просто висушити до такого стану, щоб вона перетворилася в чіпси. Але, як тільки вам знадобиться полуниця для десерту, компот, вона виявиться у вас під рукою і її аромат доповнить будь-яку страву. Крім того, полуничні чіпси є відмінним перекусом. Особливо для тих, хто не хоче зловживати борошняним. Це знахідка і унікальна альтернатива заморожування ягоди. До того ж, плодоніжки не треба викидати. Їх коштувати посушити біля відчиненого вікна (на сквознячке), і до зими ви будете мати прекрасний компонент фруктового чаю. Обов'язково скористайтеся цим рецептом, і полуничні чіпси неодмінно порадують літнім теплом посередині зими.

  • Полуниця - 500 грам
полуничні чіпси - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати полуничні чіпси, слід перебрати і переглянути ягоди. Вони повинні бути цілими і пружним. М'які відкладіть. Решта помийте і добре просушіть. Полуниця має бути абсолютно сухий.
полуничні чіпси - фото крок 2
2. Позбавте полуницю від плодоніжки. Ягоди тонко наріжте. Покладіть шарами на піддон електросушарки. Час сушіння полуниці для чіпсів займе 10-12 годин.
полуничні чіпси - фото крок 3
3. Коли чіпси будуть готові, необхідно зчистити їх на вощений папір.
полуничні чіпси - фото крок 4
4. Сформуйте порційні пакетики (приблизно по 10 грамів чіпсів). Потім складіть їх в скляну банку з герметичною кришкою. Запас смачних полуничних чіпсів на зиму готовий!

Схожі рецепти