Рецепт Полуничні чіпси фото

Полуничні чіпси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Страви без випічки
На полуденок
Чіпси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Якщо вам хочеться спробувати нетрадиційні способи заготовки полуниці на зиму, то зверніть увагу на цей рецепт полуничних чіпсів. Це мало того, що корисно, так ще й дуже смачно!

Опис приготування:

Цей рецепт дивно простий. Його дуже легко втілити в життя. Вам не знадобляться ні цукор, ні банки, ні кришки. Навіть не доведеться включати грубку! Унікальність його в тому, що прекрасну літню ягоду належить просто висушити до такого стану, щоб вона перетворилася в чіпси. Але, як тільки вам знадобиться полуниця для десерту, компот, вона виявиться у вас під рукою і її аромат доповнить будь-яку страву. Крім того, полуничні чіпси є відмінним перекусом. Особливо для тих, хто не хоче зловживати борошняним. Це знахідка і унікальна альтернатива заморожування ягоди. До того ж, плодоніжки не треба викидати. Їх коштувати посушити біля відчиненого вікна (на сквознячке), і до зими ви будете мати прекрасний компонент фруктового чаю. Обов'язково скористайтеся цим рецептом, і полуничні чіпси неодмінно порадують літнім теплом посередині зими.

  • Полуниця - 500 грам
полуничні чіпси - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати полуничні чіпси, слід перебрати і переглянути ягоди. Вони повинні бути цілими і пружним. М'які відкладіть. Решта помийте і добре просушіть. Полуниця має бути абсолютно сухий.
полуничні чіпси - фото крок 2
2. Позбавте полуницю від плодоніжки. Ягоди тонко наріжте. Покладіть шарами на піддон електросушарки. Час сушіння полуниці для чіпсів займе 10-12 годин.
полуничні чіпси - фото крок 3
3. Коли чіпси будуть готові, необхідно зчистити їх на вощений папір.
полуничні чіпси - фото крок 4
4. Сформуйте порційні пакетики (приблизно по 10 грамів чіпсів). Потім складіть їх в скляну банку з герметичною кришкою. Запас смачних полуничних чіпсів на зиму готовий!

Схожі рецепти