Плов з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите традиційне блюдо узбецької кухні, тоді пропоную на замітку дивовижний варіант - рецепт приготування плову з яйцем, овочами, різними видами м'яса і ароматними спеціями.
Цей рецепт приготування плову з яйцем можна назвати по-справжньому багатим і святковим. Різноманітність м'яса надає йому неповторний смак, а спеції підкреслюють аромат. Таке блюдо стане прикрасою будь-якого столу і може бути приготоване навіть на багатті.
- М'ясо - 1.5-2 кілограма (краще 2-3 виду)
- Морква - 6-7 штук
- Яйця - 12 штук
- Цибулина - 4-5 штук
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Мал - 1-1.5 кілограма
- Kurdyuk - 1 Ст. Ложка
- Зіра - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Барбарис - 1 щіпка
- Ізюм - 1 щіпка
- Варений горох - 1 щіпка (по бажанню)
- Шафран - 1 щіпка
- Спеції для м'яса - 1 щіпка
1. Щоб м'ясо було більш соковитим і м'яким, його попередньо можна відправити в духовку, не забувши як слід посолити і додати спеції за смаком. Якщо є можливість, краще використовувати кілька видів м'яса - баранину, свинину, яловичину і навіть курку, від цього рецепт приготування плову з яйцем тільки виграє.
2. Тим часом можна залити яйця холодною водою і відправити їх варитися.
3. Морква очистити і нарізати. В даному випадку вона нарізати і кубиками, і кружечками. Якщо під рукою є ще і жовта морква, то її також варто додати в плов.
4. Лук очистити і нарізати середніми півкільцями.
5. Мал як слід промити і залишити стікати.
6. У казані розігріти олію.
7. Додати, якщо є в наявності, kurdyuk.
8. Викласти в казан лук. Обсмажити до золотистого кольору і акуратно дістати шумівкою, щоб він не почав горіти.
9. Слідом в казан відправити морква.
10. Коли морква кубиками обжарится, додати спеції і викласти в казан очищені яйця.
11. Потім моркву кружечками.
12. Викласти м'ясо і влити трохи води. Загасити до м'якості.
13. Щоб м'ясо не перетушілось і добре тримало форму, перед викладанням рису в казан його краще дістати. Всипати рис і влити воду. Посолити за смаком.
14. Ненадовго замочений шафран влити в казан.
15. Коли вся вода вбереться, плов з яйцем в домашніх умовах потрібно зібрати невеликою гіркою.
16. Викласти назад м'ясо, додати родзинки і барбарис за смаком. Накрити кришкою і залишити тужити ще хвилин 10-15.