Рецепт Плов з яблуками фото

Плов з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Солодке, Гарячі страви, Плов

Сьогодні ми влаштуємо справжній бенкет для всіх любителів солодкого плову! Цей чудовий рецепт плову з яблуками сподобається і дорослим, і дітям, адже тут відмінно поєднуються фрукти і рис.

Чому б нам сьогодні не приготувати приголомшливий плов, в який ми покладемо яблука і сухофрукти, адже себе теж треба час від часу балувати. Сьогодні я пропоную вам рецепт приготування плову з яблуками в індійському стилі - це досить солодке блюдо, яке відмінно підійде для десерту або полудня. Крім усього іншого ми додамо в нього трохи кориці, яка відмінно поєднується з яблуками і надає приголомшливий аромат всьому блюду. З цим пловом не треба ніяких тортиків і тістечок, він сам по собі настільки смачний, що навіть діти будуть їсти його з превеликим задоволенням. А в осінні дні невеличке свято з таким літнім і сонячним пловом вже точно нікому не завадить. Так давайте ж приступимо до приготування, а мій рецепт плову з яблуками з фото допоможе вам.

  • Мал - 1 Склянка (басматі )
  • Яблуко - 2 штуки
  • Ізюм - 100 грам
  • Кешью - 60 грам
  • Кориця паличка - 1/3 штуки
  • Цукор - 270 грам
  • Гвоздика - 6 штук
  • Кардамон мелений - 0, 25 чайних ложки
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Куркума - За смаком
плов з яблуками - фото крок 1
Для початку приготуємо сироп з цукру. Всипаємо цукор в каструльку, додаємо 270 мл води і трохи куркуми, вона додасть приємний колір сиропу. Ставимо на повільний вогонь і варимо до повного розчинення цукру і загусання.
плов з яблуками - фото крок 2
Рис промиваємо кілька разів під холодною водою і залишаємо його в друшляку, щоб він трохи підсох.
плов з яблуками - фото крок 3
Яблука очищаємо від шкірки і видаляємо серцевину, потім нарізаємо їх невеликими кубиками.
плов з яблуками - фото крок 4
Ізюм промиваємо під холодною водою, а кешью трохи подрібнюємо, змішуємо родзинки і горіхи.
плов з яблуками - фото крок 5
У каструлі з товстими стінками нагріваємо масло і обсмажуємо на ньому гвоздику, корицю і кардамон буквально хвилину-дві.
плов з яблуками - фото крок 6
Тепер всипаємо рис, перемішуємо і смажимо кілька хвилин. Потім вливаємо 1, 5-2 склянки окропу і варимо рис на середньому вогні 8-10 хвилин під закритою кришкою.
плов з яблуками - фото крок 7
Коли рис буде наполовину готовий, ми перекладаємо половину рису в миску, а в каструлю викладаємо родзинки, яблука і горіхи.
плов з яблуками - фото крок 8
Накриваємо їх другою половиною рису і поливаємо приготованим сиропом. Знову накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні ще 10-15 хвилин. Тепер вимикаємо вогонь і даємо плову настоятися хвилин 10.
плов з яблуками - фото крок 9
Готовий плов перемішуємо і розкладаємо по тарілочках. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти