Плов в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний плов - давно знайоме нам блюдо. Однак, мало хто знає, що плов можна приготувати в мультиварці, зменшивши кількість жирів і зробивши смачне корисним. Зацікавилися? Читайте рецепт!
Розсипчастий рис, соковиті шматочки м'яса і аромат спецій - ось що таке плов. Принципи приготування цієї страви склалися в Індії або на Близькому Сході не раніше II-III століть до нашої ери, і до цього дня ми з задоволенням насолоджуємося багатим смаком і насиченим запахом. Перед вами - класичний рецепт плову з додаванням зіри і чорного меленого перцю. Однак.. Для приготування страви ми будемо використовувати мультиварку, що зробить наш плов більш розсипчастим, легким і безсумнівно корисним. Читайте далі, як приготувати плов в мультиварці.
- М'ясо - 500 грам (м'якоть баранини, яловичини або свинини - на ваш вибір.)
- Сало - 200 грам (свиняче або бараняче. Якщо немає сала, можна використовувати 150 грам рослинного масла.)
- Цибуля - 100 грам
- Мал - 500 грам (вам потрібен круглий рис. Однак, рис для суші вам не підійде.)
- Морква - 500 грам
- Часник - 70-80 грам(1 головка.)
- Сіль, перець - - За смаком
- Зіра - - За смаком
Промийте рис під холодною водою і залиште постояти.
Наріжте сало невеликими кубиками (сторона кубика - приблизно 1 см).
М'ясо також наріжте кубиками (сторона кубика - приблизно 2 см).
Очищену цибулю дрібно наріжте.
Моркву натріть на крупній тертці.
Покладіть сало на сковорідку (або в горщик) і топіть на середньому вогні.
Після того як сало витопиться, видаліть залишилися шматочки (шкварки). Якщо ви використовуєте масло, нагрійте його в сковороді.
На продаж (або олії) обжарьтецибулю.
Коли цибуля набуде золотий відтінок, додайте м'ясо і смажте, часто перемішуючи.
Додайте моркву, коли м'ясо підрум'яниться.
Смажте на середньому вогні до тих пір поки морква не стане м'якою. Також додайте трохи солі, зіри і чорного перцю.
Половину зубчиків часнику крупно поріжте.
Перекладіть м'ясо з овочами в чашу мультиварки, туди ж додайте часник, ще трохи солі, перцю і зіри. Залийте все гарячою кип'яченою водою так. Вода повинна покривати продукти на 1-2 см. Закрийте кришку і виберіть режим "суп" або "гасіння" . Готуйте протягом 40 хвилин.
Коли час вийшло, спробуйте соус. На смак соус повинен бути злегка пересоленим (якщо потрібно, додайте ще трохи солі). Злийте воду з рису і акуратно перекладіть рис в чашу мультиварки. Чи не перемішуйте! Залийте продукти гарячою кип'яченою водою. Вода повинна покривати всі на 1-2 см.
На мультиварці виберіть режим "рис", або "швидкий", або "плов" (назва режиму залежить від вашої моделі).
Коли ви почуєте звуковий сигнал, що означає завершення програми, відкрийте кришку. Дрібно наріжте половину часнику і додайте в мультиварку. Також додайте трохи меленої зіри. Ретельно перемішайте плов, вимкніть мультиварку. Залиште плов настоюватися під закритою кришкою на 10-15 хвилин.
Вітаємо! Ваш плов в мультиварці готовий! Можна подавати на стіл.