Плотва, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Плотву дуже рідко можна знайти на ринку або в рибних магазинах, найчастіше її приносить чоловік з риболовлі. Плотва дуже смачна в будь-якому вигляді: і в смаженому, і в запеченому в духовці. Спробуйте мій рецепт!
Вкотре прийшовши з риболовлі, мій чоловік приніс багато дрібної плотви. Знову смажити її бажання не було, тому я вирішила запекти її в духовці. В якості спецій використовувала тільки гілочки розмарину та трохи лимонного соку. Аромат стояв приголомшливий!
Дивіться, як приготувати плотву, запечену в духовці. Але врахуйте, що для маленької плотви знадобилося не більш 25 хвилин запікання, а ось для плотви побільше піде 30-40 хвилин.
- Плотва - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Гілочки розмарину - 2 штуки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Плотву очистіть від луски, видаліть нутрощі, гарненько промийте зовні і всередині.
Викладіть плотву на лист фольги, сіль за смаком.
Між рибкою покладіть листочки розмарину, збризніть лимонний соком.
Загорніть фольгу конвертом, щоб рибка була щільно запечатана, і відправте в духовку. Через 15 хвилин після запікання при температурі 180 градусів фольгу розгорніть і запікайте ще 5-7 хвилин.
Плотва, запечена в духовці, готова. Подавайте її з будь-якими гарнірами. Смачного!