Рецепт Плотва, запечена в духовці фото

Плотва, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Лимон , Плотва
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 35 хв.

Плотву дуже рідко можна знайти на ринку або в рибних магазинах, найчастіше її приносить чоловік з риболовлі. Плотва дуже смачна в будь-якому вигляді: і в смаженому, і в запеченому в духовці. Спробуйте мій рецепт!

Опис приготування:

Вкотре прийшовши з риболовлі, мій чоловік приніс багато дрібної плотви. Знову смажити її бажання не було, тому я вирішила запекти її в духовці. В якості спецій використовувала тільки гілочки розмарину та трохи лимонного соку. Аромат стояв приголомшливий!

Дивіться, як приготувати плотву, запечену в духовці. Але врахуйте, що для маленької плотви знадобилося не більш 25 хвилин запікання, а ось для плотви побільше піде 30-40 хвилин.

  • Плотва - 300 грам
  • Сіль - За смаком
  • Гілочки розмарину - 2 штуки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
плотва, запечена в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Плотву очистіть від луски, видаліть нутрощі, гарненько промийте зовні і всередині.
плотва, запечена в духовці - фото крок 2
Викладіть плотву на лист фольги, сіль за смаком.
плотва, запечена в духовці - фото крок 3
Між рибкою покладіть листочки розмарину, збризніть лимонний соком.
плотва, запечена в духовці - фото крок 4
Загорніть фольгу конвертом, щоб рибка була щільно запечатана, і відправте в духовку. Через 15 хвилин після запікання при температурі 180 градусів фольгу розгорніть і запікайте ще 5-7 хвилин.
плотва, запечена в духовці - фото крок 5
Плотва, запечена в духовці, готова. Подавайте її з будь-якими гарнірами. Смачного!

Схожі рецепти