Пісочне печиво з мандаринами
(покроковий рецепт з фото)
Ці невеликі хрусткі печеньки з часточкою мандарина всередині дуже сподобаються вашим діткам. Та й чого лукавити - дорослі теж із задоволенням будуть ними ласувати. Спекти їх до чаю буде чудовою ідеєю
Дуже смачна ідея - спекти печиво з мандаринами, ви не знаходите? Печиво виходить солодким (я б додав в кожну печенюшку по маленькому шматочку лимона) і дуже подобається дітям. Процес приготування печива дуже простий і ви без зусиль зможете до вечірнього чаю спекти його і порадувати своє сімейство.
- Борошно пшеничне - 270 грам
- Вершкове масло - 130 грам
- Цукор - 120 грам
- Яйця - 1 штука
- Мандарини - 4-5 штук
1. Готуємо тісто. М'яке вершкове масло або маргарин розтираємо з цукром.
2. Додамо яйце і перемішати до більш-менш однорідного стану.
3. Додаємо борошно і замішуємо тісто.
4. Воно виходить м'яким. Якщо у вас було ну дуже м'яке масло, тісто можна покласти в холодильник хвилин на 15-20.
5. Очистимо мандарини і розділимо на дольки. Переконайтеся, що мандарини у вас без кісточок.
6. Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 3-4 мм. Вибираємо кухоль або склянку, яким будемо з тіста видавлювати кружечки. Розмір кружечків залежить від розміру часточок мандарина.
7. Надлишки тесту прибираємо, з них потім точно так же зробимо печиво.
8. І защипуємо краю кружечків, формуючи ніби вареник:) Краї майбутніх печенек робимо красивими за допомогою вилки.
9. Викладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20.
10. І ось печиво готове. Остужаем його.
11. І тільки заради красивого виду посипаємо цукровою пудрою. Ось таким виходить печиво всередині - з солодкою і соковитою начинкою.