Пісний салат з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель кальмарів, то такий салат точно для вас. Соковитий, смачний, корисний, одночасно легкий і в той же час ситний завдяки рисової локшини.
Приготувати цей салат можна з консервованих, морожених або свіжих кальмарів. Нейтральний смак кальмара добре поєднується з ріпчастою цибулею, свіжим огірком, помідором. Рисова локшина - фунчоза додає свою неповторну нотку смаку. А лимонний сік дає невловиму кислинку страви. Заправте салат будь-яким рослинним маслом. Такий салат можна подати як в холодному, так і в теплому вигляді.
- Кальмар - 300 грам
- Помідор - 1-2 штук
- Огірок - 1 штука
- Лук фіолетовий - 1 штука
- Салатний лист - 2 штуки
- Funčoza - 150 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти для салату.
Кальмар очистіть від плівок, видаліть нутрощі і ретельно помийте всередині і зовні.
Після викладіть кальмар в киплячу воду рівно на три хвилини і діставайте.
Огірок наріжте кубиками і викладіть в салатник.
Додайте нарізаний помідор.
Фіолетовий цибулю наріжте півкільцями.
Охолоджений відвареної кальмар наріжте соломкою і викладіть в салат.
Салатний лист також наріжте соломкою.
Приготуйте фунчозу згідно з інструкцією на упаковці. У киплячу воду викладіть рисову локшину і через три хвилини відкиньте на друшляк. Охолодіть локшину і додайте в салат.
Салат посоліть за смаком, полийте лимонним соком і заправте рослинним маслом. Перемішайте всі інгредієнти.
Пісний салат з кальмарами готовий. Можна подавати до столу. Смачного!