Пісний «Олів'є» з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Даний салат містить по суті всі ті ж овочі, які використовуються і при приготуванні класичного "олів'є" . М'ясо ми замінимо грибами, виключимо яйця, і звичайний майонез замінимо пісним.
Приготувати пісний "олів'є" з грибами можна не тільки в дні посту, але і в будь який інший час. Салат виходить ситний і дуже смачний, підійде для будь-якого меню. Гриби можна вибирати на свій смак, у мене заморожені печериці. Овочі відваріть заздалегідь, тоді на приготування салату у вас піде не більше 25 хвилин.
- Картопля - 3-4 штук (зварений в шкірці)
- Морква - 1 штука (варена)
- Горошок зелений - 0, 5 склянки
- Огірки - 3 штуки (мариновані)
- Печериці - 300 грам (у мене заморожені)
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте з грибами до готовності.
Додайте нарізану кубиками морква.
Додайте обсмажені з цибулею гриби.
Заправте салат пісним майонезом, посоліть і поперчіть за смаком, після чого добре перемішайте.
Пісний "олів'є" з грибами готовий. Смачного!