Пісний холодець
(покроковий рецепт з фото)
Холодець - популярна страва на святковому столі. Мій рецепт спеціально для тих, хто відязикався від м'яса, але не хоче змінювати традиціям, що склалися.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати пісний холодець. Бульйон в цій страві повинен бути насиченим і концентрованим, тому що соєве м'ясо - прісне. Можна використовувати овочевий або грибний бульйон, а можна взяти бобове (особливо смачно на Нутовая). Перець чилі можна замінити на болгарський перець або морквину. Замість соєвого м'яса можна взяти соєву спаржу. Холодець вариться на агар-агар. Блюдо виходить дуже смачним, нітрохи не гірше за свого оригіналу!
- Бульйон - 500 мілілітрів (овочевий або грибний)
- Соєве м'ясо - 80-90 грам
- Якщо-якщо - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1-1, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Перець червоний гострий - 1/2 штуки
Підготуйте всі інгредієнти.
Соєве м'ясо замочіть в гарячій воді на 20 хвилин. Потім промийте в холодній і ретельно відіжміть.
Розірвіть соєве м'ясо на дрібні шматочки. Додайте рослинне масло, перемішайте.
Наріжте перець кружечками, викладіть на дно форми.
Петрушку крупно порубати, викладіть зверху.
Викладіть підготовлене соєве м'ясо в прямокутну форму.
У невелику частину бульйону додайте агар-агар. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок.
Нагрійте на середньому вогні бульйон, vlejte razvedjonnиj якщо-якщо. Посоліть і поперчіть за смаком. Доведіть до кипіння і варіть 2 хвилини.
Перелийте бульйон в форму. Поставте холодець на 1 час в холодильник.
Пісний холодець готовий, смачного!