Пісний фалафель
(покроковий рецепт з фото)
Фалафель - обсмажені у фритюрі кульки з нуту. Це дуже смачно, але шкідливо. Тому я пропоную спробувати дієтичну версію фалафель без масла. Ми будемо запікати його до рум'яної скоринки в духовці. Він добре поєднується з рисом і макаронами. Підійде як обіду, який можна взяти з собою в Ланчбокс.
За бажанням у фарш з нуту можна додати кінзу або петрушку, тоді фалафель вийде соковитіше. Розповім докладніше, як приготувати пісний фалафель.
- Гайка - 200 грам (варений або консервований)
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1/2 штуки
- Сіль - За смаком
- Зіра - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Taxini - 2 Ст. Ложки
- Вода - 6-8 Ст. Ложок
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сухий часник - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Очистіть цибулю і часник, наріжте на великі шматочки.
У блендері або м'ясорубці подрібніть цибулю, часник і нут до однорідної консистенції.
Додайте в миску спеції, сіль і борошно. Вичавіть з лимона 3-4 ст. Ложки соку, гарненько перемішайте суміш.
З Нутовая фаршу скачайте невеликі кульки, перекладіть їх в форму для запікання. Надішліть фалафель в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.
У цей час приготуйте соус. Змішайте тахини, 2-3 ст. Ложки лимонного соку і воду до однорідної консистенції. Додайте сіль і сухий часник за смаком.
Готовий фалафель полийте соусом. Смачного!