Рецепт Пісний фалафель фото

Пісний фалафель
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі, Бобові, Часник
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю

Фалафель - обсмажені у фритюрі кульки з нуту. Це дуже смачно, але шкідливо. Тому я пропоную спробувати дієтичну версію фалафель без масла. Ми будемо запікати його до рум'яної скоринки в духовці. Він добре поєднується з рисом і макаронами. Підійде як обіду, який можна взяти з собою в Ланчбокс.

За бажанням у фарш з нуту можна додати кінзу або петрушку, тоді фалафель вийде соковитіше. Розповім докладніше, як приготувати пісний фалафель.

  • Гайка - 200 грам (варений або консервований)
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Зіра - За смаком
  • Koriandr - За смаком
  • Лимон - 1 штука
  • Taxini - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 6-8 Ст. Ложок
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Сухий часник - За смаком
пісний фалафель - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пісний фалафель - фото крок 2
Очистіть цибулю і часник, наріжте на великі шматочки.
пісний фалафель - фото крок 3
У блендері або м'ясорубці подрібніть цибулю, часник і нут до однорідної консистенції.
пісний фалафель - фото крок 4
Додайте в миску спеції, сіль і борошно. Вичавіть з лимона 3-4 ст. Ложки соку, гарненько перемішайте суміш.
пісний фалафель - фото крок 5
З Нутовая фаршу скачайте невеликі кульки, перекладіть їх в форму для запікання. Надішліть фалафель в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.
пісний фалафель - фото крок 6
У цей час приготуйте соус. Змішайте тахини, 2-3 ст. Ложки лимонного соку і воду до однорідної консистенції. Додайте сіль і сухий часник за смаком.
пісний фалафель - фото крок 7
Готовий фалафель полийте соусом. Смачного!

Схожі рецепти