Пісні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Пост - не на часі відмовлятися від улюбленої випічки. Пісні булочки теж можуть бути смачними, і, незважаючи на те, що приготовлені вони без яєць і масла, будуть ароматними і м'якими. Перевіримо? рецепт простий
Пісна випічка - це не сухі і тверді пряники, пісна випічка теж смачна, ароматна і пишна. Я розповім вам, як приготувати пісні булочки. Рецепт простий, з тіста можна робити не тільки булочки, але і пироги із солодкою начинкою. А якщо ви не будете додавати в тісто ванільний цукор і покладіть цукру менше на третину - то і пироги з солоною начинкою. Готуємо.
1. У теплій мінеральній воді розчиняємо сухі дріжджі і цукор. Додаємо половину просіяного борошна, перемішуємо.
2. Додаємо рослинне масло, ванільний цукор, сіль і лимонний сік. Перемішуємо.
3. Додаємо борошно, що залишилося. Акуратно вимішуємо. У вас повинно вийти м'яке тісто, злегка прилипає до рук.
4. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце для вистоювання приблизно на годину.
5. Тісто підійшло, обминали його і ділимо на 12-14 частин.
6. Формуємо круглі булочки. При формуванні можна підсипати зовсім трошки борошна.
7. Викладаємо булочки на змащений олією лист, накриваємо рушником і даємо булочок підрости хвилин 20-30.
8. Акуратно злегка змащуємо булочки солодким чаєм або просто солодкою водою. Випікаємо булочки в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25.
І насолоджуємося пишними і ароматними булочками:)
- Борошно - 400-450 грам
- Мінеральна вода з газом - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 9 грам
- Цукор - 30 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. У теплій мінеральній воді розчиняємо сухі дріжджі і цукор. Додаємо половину просіяного борошна, перемішуємо.
2. Додаємо рослинне масло, ванільний цукор, сіль і лимонний сік. Перемішуємо.
3. Додаємо борошно, що залишилося. Акуратно вимішуємо. У вас повинно вийти м'яке тісто, злегка прилипає до рук.
4. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце для вистоювання приблизно на годину.
5. Тісто підійшло, обминали його і ділимо на 12-14 частин.
6. Формуємо круглі булочки. При формуванні можна підсипати зовсім трошки борошна.
7. Викладаємо булочки на змащений олією лист, накриваємо рушником і даємо булочок підрости хвилин 20-30.
8. Акуратно злегка змащуємо булочки солодким чаєм або просто солодкою водою. Випікаємо булочки в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25.
І насолоджуємося пишними і ароматними булочками:)