Пісне лимонне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви дотримуєтеся принципів здорового харчування або дотримуєтеся пост, то цей рецепт пісного лимонного печива для вас. Готується швидко і просто!
Спекти пісне лимонне печиво без яєць і вершкового масла дуже просто. Дивіться покрокові рекомендації і готуйте із задоволенням!
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок (я використовую кокосове)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти.
Поріжте лимон на невеликі шматочки, приберіть насіння, складіть в чашу блендера.
Подрібніть лимон якомога дрібніше.
Перекладіть подрібнений лимон в миску для замішування тіста, додайте цукор, рослинна олія.
Борошно змішайте з розпушувачем для тесту.
Додайте борошно до лимонної масі, замісіть тісто.
Розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 0, 7-0, 8 см. Виріжте печиво будь-якої форми.
Перекладіть печиво на лист для випічки.
Випікайте печиво в духовці близько 20 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Після того, як печиво охололо до кімнатної температури, його можна присипати цукровою пудрою і подавати до чаю або до кави. Печиво вийшло з приємною освіжаючою кислинкою, смачне, в міру розсипчаста, не надто солодке. Рекомендую приготувати!