Пишний маннік
(покроковий рецепт з фото)
Манник - проста домашня випічка з використанням манної крупи. На сьогоднішній день пироги з манкою вельми різноманітні. Я поділюся з вами своїм улюбленим рецептом.
Легкий і приємний у випічці пиріг, порадує малюків і дорослих. Приготувати пишний маннік можна і для ранкового чаювання і до приходу несподіваних гостей. Додайте в тісто лимонну або апельсинову цедру, прикрасьте верх глазур'ю і отримаєте чудове ласощі з найдоступніших продуктів, яке і на святковий стіл поставити буде не соромно! До речі, в пісні дні молоко можете сміливо замінювати на воду. Повірте, результат вас приємно порадує! Маннік в будь-якому варіанті виходить дуже ніжний, повітряний і смачний. Рецепт перевірений неодноразово!
- Крупа манна - 1 Склянка(200 мл.)
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Рослинна олія - 120 мілілітрів
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Ванілін - 1 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте манну крупу, молоко і цукор. Перемішайте.
Додайте борошно, розпушувач і ванілін.
Знову все перемішайте і додайте олію.
Перемішайте тісто до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом і вилийте тісто. Розмір форми у мене 18 см. В діаметрі, для форми більшого розміру збільшуйте інгредієнти пропорційно. Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Пишний маннік готовий! Дайте йому трохи охолонути, потім витягніть, прикрасьте за бажанням цукровою пудрою і подавайте до столу.
Смачного!