Рецепт Пишний маннік фото

Пишний маннік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Манька
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Манник
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.

Манник - проста домашня випічка з використанням манної крупи. На сьогоднішній день пироги з манкою вельми різноманітні. Я поділюся з вами своїм улюбленим рецептом.

Опис приготування:

Легкий і приємний у випічці пиріг, порадує малюків і дорослих. Приготувати пишний маннік можна і для ранкового чаювання і до приходу несподіваних гостей. Додайте в тісто лимонну або апельсинову цедру, прикрасьте верх глазур'ю і отримаєте чудове ласощі з найдоступніших продуктів, яке і на святковий стіл поставити буде не соромно! До речі, в пісні дні молоко можете сміливо замінювати на воду. Повірте, результат вас приємно порадує! Маннік в будь-якому варіанті виходить дуже ніжний, повітряний і смачний. Рецепт перевірений неодноразово!

  • Крупа манна - 1 Склянка(200 мл.)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 120 мілілітрів
  • Борошно - 150 грам
  • Розпушувач для тіста - 10 грам
  • Ванілін - 1 грам
пишний маннік - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пишний маннік - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте манну крупу, молоко і цукор. Перемішайте.
пишний маннік - фото крок 3
Додайте борошно, розпушувач і ванілін.
пишний маннік - фото крок 4
Знову все перемішайте і додайте олію.
пишний маннік - фото крок 5
Перемішайте тісто до однорідного стану.
пишний маннік - фото крок 6
Форму для випічки змастіть маслом і вилийте тісто. Розмір форми у мене 18 см. В діаметрі, для форми більшого розміру збільшуйте інгредієнти пропорційно. Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
пишний маннік - фото крок 7
Пишний маннік готовий! Дайте йому трохи охолонути, потім витягніть, прикрасьте за бажанням цукровою пудрою і подавайте до столу.
пишний маннік - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти