Пишні булочки з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Надзвичайно смачна та ароматна випічка. Рецептів булочок існує дуже багато, поділюся тим, який я знайшла в одній з книжок рецептів Dr.Oetker.
Підготовка: закип'ятити молоко в невеликій каструлі і розтопити в ньому масло.
Дріжджове тісто: ретельно перемішати борошно з дріжджами в мисці. Додати інші інгредієнти (крім 1 жовтка і 2 ст. L. Молока) і суміш масла і молока, перемішати за допомогою міксера на мінімальній швидкості, потім на найвищій швидкості збити суміш протягом 5 хвилин до утворення однорідної дріжджового тіста. Тісто накрити і поставити в тепле місце на расстойку (не менше 30 хв).
Застелити деко папером для випічки. Вимісити тісто на злегка присипаної борошном робочій поверхні і розкачати з нього 2 прямокутника (розміром 35 х 24 см кожен). Яєчний жовток збити з молоком. Змастити тісто тонким шаром суміші жовтка і молока. Посипати тісто цукром з корицею, щільно загорнути його в рулет. Порізати рулети на скибочки шириною 2 см, укласти на деко і дати піднятися протягом 20 хвилин. Духовку розігріти до температури 160 ° C. Змастити витушки залишилася частиною суміші жовтка і молока. Поставити деко в духовку на середній рівень.
Час випікання: . 15 хвилин при температурі 160 ° C, залишити витушки остигати на кухонній решітці.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно - 400 грам
- Сухі дріжджі Dr.Oetker - 7 грам
- Цукор - 80 грам
- Ванільний цукор Dr.Oetker - 8 грам
- Цукор з корицею Dr.Oetker - 40 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
Дріжджове тісто: ретельно перемішати борошно з дріжджами в мисці. Додати інші інгредієнти (крім 1 жовтка і 2 ст. L. Молока) і суміш масла і молока, перемішати за допомогою міксера на мінімальній швидкості, потім на найвищій швидкості збити суміш протягом 5 хвилин до утворення однорідної дріжджового тіста. Тісто накрити і поставити в тепле місце на расстойку (не менше 30 хв).
Застелити деко папером для випічки. Вимісити тісто на злегка присипаної борошном робочій поверхні і розкачати з нього 2 прямокутника (розміром 35 х 24 см кожен). Яєчний жовток збити з молоком. Змастити тісто тонким шаром суміші жовтка і молока. Посипати тісто цукром з корицею, щільно загорнути його в рулет. Порізати рулети на скибочки шириною 2 см, укласти на деко і дати піднятися протягом 20 хвилин. Духовку розігріти до температури 160 ° C. Змастити витушки залишилася частиною суміші жовтка і молока. Поставити деко в духовку на середній рівень.
Час випікання: . 15 хвилин при температурі 160 ° C, залишити витушки остигати на кухонній решітці.