Рецепт Пишні булочки з корицею фото

Пишні булочки з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Французька кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Яйця, Спеції, Прянощі, Приправи, Яєчний жовток
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Полудень
Випічка, Булочки

Надзвичайно смачна та ароматна випічка. Рецептів булочок існує дуже багато, поділюся тим, який я знайшла в одній з книжок рецептів Dr.Oetker.

Підготовка: закип'ятити молоко в невеликій каструлі і розтопити в ньому масло.

Дріжджове тісто: ретельно перемішати борошно з дріжджами в мисці. Додати інші інгредієнти (крім 1 жовтка і 2 ст. L. Молока) і суміш масла і молока, перемішати за допомогою міксера на мінімальній швидкості, потім на найвищій швидкості збити суміш протягом 5 хвилин до утворення однорідної дріжджового тіста. Тісто накрити і поставити в тепле місце на расстойку (не менше 30 хв).

Застелити деко папером для випічки. Вимісити тісто на злегка присипаної борошном робочій поверхні і розкачати з нього 2 прямокутника (розміром 35 х 24 см кожен). Яєчний жовток збити з молоком. Змастити тісто тонким шаром суміші жовтка і молока. Посипати тісто цукром з корицею, щільно загорнути його в рулет. Порізати рулети на скибочки шириною 2 см, укласти на деко і дати піднятися протягом 20 хвилин. Духовку розігріти до температури 160 ° C. Змастити витушки залишилася частиною суміші жовтка і молока. Поставити деко в духовку на середній рівень.

Час випікання: . 15 хвилин при температурі 160 ° C, залишити витушки остигати на кухонній решітці.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Борошно - 400 грам
  • Сухі дріжджі Dr.Oetker - 7 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Ванільний цукор Dr.Oetker - 8 грам
  • Цукор з корицею Dr.Oetker - 40 грам
  • Яєчний жовток - 1 штука
Підготовка: закип'ятити молоко в невеликій каструлі і розтопити в ньому масло.

Дріжджове тісто: ретельно перемішати борошно з дріжджами в мисці. Додати інші інгредієнти (крім 1 жовтка і 2 ст. L. Молока) і суміш масла і молока, перемішати за допомогою міксера на мінімальній швидкості, потім на найвищій швидкості збити суміш протягом 5 хвилин до утворення однорідної дріжджового тіста. Тісто накрити і поставити в тепле місце на расстойку (не менше 30 хв).

Застелити деко папером для випічки. Вимісити тісто на злегка присипаної борошном робочій поверхні і розкачати з нього 2 прямокутника (розміром 35 х 24 см кожен). Яєчний жовток збити з молоком. Змастити тісто тонким шаром суміші жовтка і молока. Посипати тісто цукром з корицею, щільно загорнути його в рулет. Порізати рулети на скибочки шириною 2 см, укласти на деко і дати піднятися протягом 20 хвилин. Духовку розігріти до температури 160 ° C. Змастити витушки залишилася частиною суміші жовтка і молока. Поставити деко в духовку на середній рівень.

Час випікання: . 15 хвилин при температурі 160 ° C, залишити витушки остигати на кухонній решітці.

Схожі рецепти