Пишні булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам показати оригінальний рецепт простих, але дуже смачних і універсальних булочок для сніданку або полудня. Дивіться як приготувати пишні булочки з дріжджового тіста і записуйте!
Булочки з дріжджового тіста готуються дуже просто, зате подавати їх можна з чим завгодно і до чого завгодно. До речі, в них можна також додати начинку для різноманітності - родзинки або курагу. Булочки можете робити солодкими або не дуже. Для приготування пишних булочок з дріжджового тіста нам знадобляться сухі дріжджі, вершкове масло розм'якшене, звичайна пшенична мука і тепла вода, щоб розвести дріжджі.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Сухе молоко - 0, 25 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця - 3-4 штук
- Вода тепла - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 10 Ст. Ложок
У блендері або міксері змішайте всі інгредієнти.
Замісити тісто.
Дайте йому підійти в теплому місці. До речі, ви можете його і в холодильник покласти, якщо зараз не збираєтеся піч.
Коли тісто підійде - обомніте його ще раз і наліпити булочок середнього розміру. Викладіть на деко, застелене пергаментом і змастіть яйцем (або тільки жовтком).
По бажанню, можете прикрасити булочки маком, кунжутом або іншими насінням.
Випікайте булочки в розігрітій до 190-200 С духовці хвилин 17-20, до золотистого приємного кольору.
У духовці булочки підійшли і стали по-справжньому пишними. Ось такі красиві пишні булочки з дріжджового тіста у мене вийшли. Смачного!