Пиріжки з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас багато яблук, спробуйте приготувати якусь випічку з ними. Відмінним варіантом будуть пиріжки. Якщо ви не любите довго стояти біля плити, скористайтеся цим швидким рецептом.
Хочете побалувати своїх рідних смачними пиріжками? Тоді зробіть їх з начинкою з яблук. Якщо у вас яблука з кислинкою, то просто додайте до них трохи цукру. Щоб дізнатися, як приготувати пиріжки з яблуком, просто прочитайте цей рецепт.
- Сир - 500 грам
- Білок яєчний - 2 штуки
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Цукор - 250 грам
- Розпушувач тіста - 20 грам
- Борошно пшеничне - 800 грам
- Яблуко - 6 штук
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Жовток яєчний - 2 штуки
Відокремте жовтки від білків. Сир перетріть через сито і помістіть в чашу міксера. Додайте до сиру білки, рослинна олія, цукровий пісок і розпушувач, який можна замінити гашеного лимонним соком або оцтом содою. Збийте всі інгредієнти міксером до однорідності.
Борошно просійте кілька разів через сито. Потім, не перестаючи збивати сирну масу міксером, додаєте порціями борошно.
Замістити тісто. Воно повинно бути гладким і еластичним, а також простим в роботі. Завдяки рослинній олії тісто не буде прилипати до рук.
Візьміть яблука і вимийте їх. Для пиріжків краще вибирати солодкі та тверді сорти, не перезрілі плоди. Очистіть їх від шкірки і видаліть серцевину і з насінням. Натріть яблука на крупній тертці і присипте їх корицею.
Тісто скачайте в джгутики і розріжте на рівні частини. Кожну з них розкачати в корж на присипаної борошном робочій поверхні. Викладіть в центр коржів начинку з яблук. Кінець кліпу тест, сформувавши пиріжки.
Викладіть пірожочкі на деко, застелене пергаментом для запікання. Змастіть їх сирим курячим жовтком. Поставте в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Випікайте пиріжки тридцять-тридцять п'ять хвилин. Подавайте холодними або теплими.