Пиріжки з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти простий рецепт пиріжків, які дуже швидко готуються. Мені він знадобився, коли помітила, що термін зберігання кефіру і сиру закінчувався, а окремо молочних продуктів не хотілося.
Приготувати пиріжки з шинкою та сиром простіше простого.
1. У велику миску вилити кефір, додати соду, а потім інші інгредієнти - сир розтерти, додати сіль і борошно.
2. Рукою вимісити тісто, не треба лякатися, якщо борошно все ще буде приставати до руки.
3. На посипану борошном поверхню викладаємо тісто. Поділяємо на 6 невеликих частин. З кожної частини формуємо овали, посипаємо трохи зверху борошном.
4. У невеликий посуд дрібно нарізаємо шинку, сир трьом на бурачковой тертці, перемішуємо.
5. На кожен овал з тіста кладемо начинку з одного боку, іншою стороною тесту закриваємо. Пальцями закріплюємо край, а потім руками треба трохи натиснути на край, щоб не було так помітний.
6. На сковороду наливаємо масло, чекаємо, коли розігріється. Пиріжки обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку з закритою кришкою по 4 хвилини, потім з відкритою кришкою по одній хвилині з кожної сторони.
Пиріжки готові!
- Кефір - 0, 5 склянки (краще погуще)
- Сир - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Твердий сир - 50 грам (для начинки)
- Шинка - 50 грам (для начинки)
- Сода - 0, 30 чайних ложки
1. У велику миску вилити кефір, додати соду, а потім інші інгредієнти - сир розтерти, додати сіль і борошно.
2. Рукою вимісити тісто, не треба лякатися, якщо борошно все ще буде приставати до руки.
3. На посипану борошном поверхню викладаємо тісто. Поділяємо на 6 невеликих частин. З кожної частини формуємо овали, посипаємо трохи зверху борошном.
4. У невеликий посуд дрібно нарізаємо шинку, сир трьом на бурачковой тертці, перемішуємо.
5. На кожен овал з тіста кладемо начинку з одного боку, іншою стороною тесту закриваємо. Пальцями закріплюємо край, а потім руками треба трохи натиснути на край, щоб не було так помітний.
6. На сковороду наливаємо масло, чекаємо, коли розігріється. Пиріжки обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку з закритою кришкою по 4 хвилини, потім з відкритою кришкою по одній хвилині з кожної сторони.
Пиріжки готові!