Пиріжки з ревенем
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт знала ще моя бабуся. Влітку в селі, бувало, нарве ревеню, Пиріжки як napechet! Де він росте, мало хто знав. Зараз я вам розповім, як приготувати пиріжки з ревенем.
Пиріжки з ревенем - страва дуже просте. Але в цьому його сила. Ні до чого готувати кожен день тістечка з кремом. Та й ревінь куди корисніше всіх цих королівських вишукувань. Їжа для простого народу завжди була більш-менш прийнятний і здоровіше. Так що вперед, на ринок або в город за ревенем!
- Борошно - 4 склянки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 штука
- Ревінь - 1 пучок
Замішуємо тісто: з'єднуємо молоко з дріжджами і склянкою борошна. Насипаємо стакан цукру, 0, 5 немає. L. Солі. Все перемішуємо і відставляємо під рушником в тепло на півгодини. Потім досипати решту просіяне борошно, доливаємо тепле розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо. Вводимо збиті яйця. Замішуємо досить пишне тісто. Ставимо в тепло до підняття вдвічі.
Поки підходить тісто, займемося ревенем. Його потрібно помити і почистити, знявши жорстку кожурку. Нарізаємо ревінь квадратними шматочками. Овоч має просохнути від води.
Перевіряємо тісто. Воно сильно піднялося, будемо катати коржі. Для пиріжків з ревенем краще використовувати качалку. Відриваємо від тесту грудочки і розгортаємо. Кладемо поверх чайну ложку цукру, щіпку крохмалю і жменьку ревеню.
Формуємо пиріжки, защипуючи ретельно краєчки. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Беремо деко і змащуємо його олією. Викладаємо пиріжки, щоб вони не стикалися. Ми залишаємо на 15 хвилин.
Ставимо пиріжки в розігріту духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Через 20 хвилин зменшуємо вогонь. Витягуємо зарум'яниться і піднялися пиріжки, відразу накриваємо їх рушником, в іншому випадку zasohnut. От і все, угощайтесь пиріжками з ревенем!