Пиріжки з грибами і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Домашня випічка - це завжди здорово і смачно! Ці пиріжки готуються на основі дріжджового тіста. Начинка дуже проста: варена картопля + обсмажені з цибулею гриби. Спробуйте приготувати!
Опис приготування:
Готуємо пиріжки з грибами і цибулею в домашніх умовах. Тісто я не готував, а купив в магазині дріжджове. В якості начинки використовував заморожені гриби (в моєму випадку - Лісіцкі), картопля і ріпчасту цибулю. Для красивого рум'яного кольору пиріжків обов'язково змастіть їх яйцем перед випічкою. Гарного вам дня!
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби - 300 грам (будь-які)
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Тісто дріжджове - За смаком (готове)
Відварюємо картоплю в підсоленій воді, а потім розминаємо його в пюре, додавши одне яйце і вершкове масло.
Гриби промиваємо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Сіль за смаком.
На окремій сковороді обсмажуємо до золотистого подрібнену цибулю.
Перемішуємо картопляне пюре з цибулею і грибами. Начинка готова!
Тісто розгортаємо до товщини в 4-5 мм. Вирізаємо кружечки, діаметром 7-8 см.
У центр кожного кружечка кладемо начинку.
Акуратно защипуємо краю тесту, формуючи пиріжки.
Деко застилає папером для випічки, викладаємо на нього наші пиріжки. Змащуємо кожен пиріжок яйцем.
Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.
Смачного!