Пиріжки з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Побалувати себе і близьких домашньою випічкою - просто! Візьміть на замітку цей дивовижний варіант, як приготувати пиріжки з горіхами. Пиріжки виходять ароматними, хрусткими і дуже смачними.
Ці маленькі, апетитні пиріжки з горіхами в домашніх умовах - справжня знахідка для тих, хто любить готувати смачно і без зайвого клопоту. У начинку можна при бажанні додати сухофрукти, ароматні спеції, наприклад.
- Олія - 120 грам(60 грамів вершкового і 60 мілілітрів рослинного)
- Вода - 60 мілілітрів
- Борошно - 250-280 грам
- Цукор - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
- Лікер або ром - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
1. На водяній бані розтопіть вершкове масло, потім влийте до нього рослинне (без запаху). Як слід перемішайте, додайте воду, прогрійте трохи і зніміть з вогню. Всипте дрібку цукру, солі і добре перемішайте до однорідності.
2. Поступово насипайте просіяне борошно, постійно перемішуючи.
3. Тісто має вийти м'яким, без грудочок. Скачайте з нього кульку, накрийте рушником і залиште на час.
4. Начинка, яка використовується в рецепті приготування пиріжків з горіхами, може бути зроблена по-різному. Один із варіантів - це розтопити на сковороді цукор, додати горіхи і вершки. Потримати на повільному вогні, постійно помішуючи.
5. Коли вершки випаруються, зніміть начинку з вогню. Можна додати для аромату ложку лікеру, наприклад.
6. І трохи меду. Все як слід перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
7. Поки начинка остигає, розкачайте тонким шаром тісто.
8. За допомогою склянки або виїмки виріжте кружечки. До речі, пиріжки з горіхами в домашніх умовах можуть бути не тільки маленькими, але і великими, наприклад.
9. Розкладіть в центр начинку і акуратно заліпити краю.
10. Готові пірожочкі перемістіть на деко, застелене пергаментом, і відправте в розігріту духовку. Випікайте пиріжки до готовності, а перед подачею змастіть цукровим сиропом.