Пиріжки в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Холодним зиязикам вечором так добре посидіти на затишній кухні за чашкою чаю з гарячим смачним пиріжком. Давайте спечемо смачні пиріжки в мікрохвильовці і влаштуємо маленьке свято.
Всі ми родом з дитинства - пам'ятайте? І всіх нас годували наші бабусі смачною і пишною випічкою. Пропоную спекти пиріжки за бабусиним рецептом моєї бабусі. Тільки я користуюся досягненнями техніки і печу їх вже за допомогою мікрохвильової печі. Рецепт приготування пиріжків в мікрохвильовці дуже простий і швидкий. Тісто виходить ніжне трохи солодкувате і робити з нього пиріжки можна з будь-якою начинкою.
Як приготувати пиріжки в мікрохвильовці:
1. Наливаємо в глибоку миску кефір. Додаємо в нього соду і розмішуємо.
2. Насипаємо цукор і сіль, додаємо яйцо.Размешіваем, щоб добре розчинилися сіль і цукор.
3. Тепер підсипає борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким і еластичним.
4. Відставляємо тісто в сторонку, накриваємо рушником і даємо йому "відпочити" . А поки займемося начинкою.
5. Моєму яблука. Вирізаємо серцевину. Нарізаємо маленькими шматочками.
6. Ділимо тісто на невеликі кульки з яких будемо ліпити пиріжки.
7. Посипаємо яблука цукром і корицею.
8. Робимо з кульок тесту коржі, кладемо начинку і акуратно защипуємо краю.
9. Тарілку для мікрохвильовки змащуємо рослинним маслом і укладаємо на неї пиріжки, які так само необхідно змастити маслом.
10. Включаємо мікрохвильовку на середню потужність. Час для випікання розрахуйте самі - в середньому на один пиріжок необхідно 1.5 хвилини. Якщо у вас 10 пиріжків - значить 15 хвилин.
11. Включаємо чайник, заварюємо чай і дістаємо готові пиріжки Приємних посиденьок!
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Кефір - 0, 5 L
- Цукор - 2 Ст. Ложки (половина - в тісто, половина - для начинки)
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка (без верху! )
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Яблука - 3-4 штук
- Обкладинка - 2 щіпки
Як приготувати пиріжки в мікрохвильовці:
1. Наливаємо в глибоку миску кефір. Додаємо в нього соду і розмішуємо.
2. Насипаємо цукор і сіль, додаємо яйцо.Размешіваем, щоб добре розчинилися сіль і цукор.
3. Тепер підсипає борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким і еластичним.
4. Відставляємо тісто в сторонку, накриваємо рушником і даємо йому "відпочити" . А поки займемося начинкою.
5. Моєму яблука. Вирізаємо серцевину. Нарізаємо маленькими шматочками.
6. Ділимо тісто на невеликі кульки з яких будемо ліпити пиріжки.
7. Посипаємо яблука цукром і корицею.
8. Робимо з кульок тесту коржі, кладемо начинку і акуратно защипуємо краю.
9. Тарілку для мікрохвильовки змащуємо рослинним маслом і укладаємо на неї пиріжки, які так само необхідно змастити маслом.
10. Включаємо мікрохвильовку на середню потужність. Час для випікання розрахуйте самі - в середньому на один пиріжок необхідно 1.5 хвилини. Якщо у вас 10 пиріжків - значить 15 хвилин.
11. Включаємо чайник, заварюємо чай і дістаємо готові пиріжки Приємних посиденьок!