Пиріг зі шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати пиріг зі шпинату, смачний і легкий в приготуванні, який не залишить вас байдужими! Начинка виходить соковита і ароматна, прекрасно поєднується з ніжним пісочним тістом.
Пиріг виходить не тільки неймовірно смачним, але і досить поживним - ідеальне рішення для ситного сніданку або перекусу протягом дня. Для цього рецепта можна використовувати не тільки свіжий, але і заморожений шпинат. Начинка може бути самостійною, але я рекомендую додати до неї обсмажений ріпчасту цибулю для більш яскравого смаку та аромату. За бажанням цибулю можна замінити на будь-які інші овочі, додати до шпинату варені яйця, рис або сир. В будь-якому випадку, не сумнівайтеся, буде смачно!
- Борошно - 1 Склянка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Маргарин - 80 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Шпинат - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна масла - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо шпинат у вас свіжий, заздалегідь промийте його і обсушити на рушник.
2. Для приготування тіста з'єднайте в глибокій мисці борошно, сметану, щіпку солі, соду, цукор і маргарин, нарізаний невеликими кубиками.
3. Замісити руками м'яке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
4. Тим часом приготуйте начинку. Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на олії до м'якості.
5. Додайте до нього нарізаний шпинат.
6. Готуйте все разом до випаровування рідини. В кінці додайте до начинки сіль і чорний мелений перець за смаком.
7. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на дві рівні частини. Одну частину тонко розкачати і перенесіть в форму для випічки. Руками надайте необхідну форму. Зверху рівномірно покладіть начинку, трохи відступивши від країв.
8. На шпинат викладіть нарізане вершкове масло.
9. Накрийте начинку другою половиною тіста і защипніть краю. Посипте верх пирога тертим сиром.
10. Випікайте пиріг при 180 градусах 20-30 хвилин. Пиріг зі шпинату готовий!
11. Наріжте пиріг порційно і подайте до столу. Смачного!