Пиріг з вишневим варенням
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в засіках завалялося вишневе варення, спробуйте спекти смачний пиріг з вишневим варенням. Пиріг виходить дуже солодким і ніжним, а готується він досить просто і швидко.
1. Беремо каструльку, перекладаємо туди вишневе варення, додаємо воду і половину цукру. Близько 10 хвилин варимо на повільному вогні, щоб ягоди трохи розм'якли. Знімаємо з вогню, охолоджуємо.
2. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і трохи посипаємо борошном (зовсім трошки).
3. Беремо міксер, кладемо в чашу міксера вершкове масло, половину цукру і дрібку солі. Близько 3 хвилин збиваємо до єдиної консистенції. Потім додаємо в масу 3 жовтка, знову збиваємо до однорідності. Додаємо ванілін і знову ретельно збиваємо.
4. В іншому посуді змішуємо борошно, розпушувач і трошки солі. Вливаємо в цю суміш молоко і гарненько перемішуємо. Отримане тісто змішуємо з сумішшю вершкового масла і жовтків з третього пункту.
5. Беремо ще одну каструльку, змішуємо 3 яєчні білки з винним оцтом. Перемішуємо до такого стану, коли білки стануть однорідною білою рідиною, але не до стану піни. Приблизно третина збитих білків додаємо до тесту, перемішуємо, і вуа-ля - наше тісто готове.
6. Залишається перекласти тісто у форму для запікання, зверху поливаємо тісто невеликим шаром вишневого варення і присипаємо цукром. Випікаємо 45-50 хвилин, поки пиріг не придбає характерний золотистий колір. Найпростіше перевіряти готовність пирога сірником або зубочисткою - якщо вона легко виходить з пирога, то пиріг готовий, а якщо до неї прилипає тісто - значить, випікаємо далі.
7. Бон Апетит!
- Вишневе варення (без кісточок) - 450 грам
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач для тіста - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Ванілін - 1 щіпка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Винний оцет - 10 мілілітрів
2. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і трохи посипаємо борошном (зовсім трошки).
3. Беремо міксер, кладемо в чашу міксера вершкове масло, половину цукру і дрібку солі. Близько 3 хвилин збиваємо до єдиної консистенції. Потім додаємо в масу 3 жовтка, знову збиваємо до однорідності. Додаємо ванілін і знову ретельно збиваємо.
4. В іншому посуді змішуємо борошно, розпушувач і трошки солі. Вливаємо в цю суміш молоко і гарненько перемішуємо. Отримане тісто змішуємо з сумішшю вершкового масла і жовтків з третього пункту.
5. Беремо ще одну каструльку, змішуємо 3 яєчні білки з винним оцтом. Перемішуємо до такого стану, коли білки стануть однорідною білою рідиною, але не до стану піни. Приблизно третина збитих білків додаємо до тесту, перемішуємо, і вуа-ля - наше тісто готове.
6. Залишається перекласти тісто у форму для запікання, зверху поливаємо тісто невеликим шаром вишневого варення і присипаємо цукром. Випікаємо 45-50 хвилин, поки пиріг не придбає характерний золотистий колір. Найпростіше перевіряти готовність пирога сірником або зубочисткою - якщо вона легко виходить з пирога, то пиріг готовий, а якщо до неї прилипає тісто - значить, випікаємо далі.
7. Бон Апетит!