Пиріг з сиром і шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
У святкові дні пропоную приготувати гарний десерт - пиріг з сиром і шоколадом. Крім того, що він апетитно виглядає, він ще й мега смачний. Всім любителям ватрушек - раджу спробувати!
Пиріг виходить дуже повітряним з ніжною і солодкою сирною начинкою. Ділюся з вами рецептом, як приготуй це диво на своїй кухні. Дріжджове тісто, сир і шоколад - ось і весь набір. У тісто можна додати мак, цедру або цукати, але як на мене він і так виходить солодким. Щоб пиріг з сиром і шоколадом вийшов як треба, головне не шкодувати начинки, накладати в наше "гніздечко" побільше, так як при випічці сир трохи осяде. Коли дістанете пиріг з духовки, посипте його цукровою пудрою, він вийде як припорошений снігом, яскравий і різнобарвний - відмінна прикраса на святковий стіл.
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор коричневий - 150 грам(50 г - в тісто і 100 г - в начинку)
- Куряче яйце - 3 штуки(2 шт - в тісто і 1 - шт в начинку + 1 жовток для змащування)
- Сіль - 1 щіпка
- Сир - 500 грам
- Шоколад - 50 грам
- Драже - 30 грам
Приступимо до тесту. Просійте борошно, змішайте з сіллю і дріжджами.
Додайте 50 г пісочний, 2 яйця, молоко і вершкове масло, попередньо розм'якшене. Гарненько все перемішайте до однорідності.
Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1 час.
Сир перетріть через сито, а краще і швидше - збийте блендером, додавши яйце і 100 г пісочний.
Потім додайте до начинки дрібно порізаний шоколад. У мене молочний шоколад з начинкою, а ви додайте ваш улюблений.
Коли тісто підійде, обомніте його і залиште ще на 30 хвилин. Ось тепер воно готове. Розділити тісто на дві частини. З одного шматочка зробіть основу, а другий розділіть на два тонких шнура як на фото.
Зберіть деталі пирога, основу укладіть на пергаментний папір, зробіть з шнурків косичку і покладіть поверх підстави.
У середників нашого пирога викладіть начинку і прикрасьте різнобарвним драже.
Збийте жовток в окремому посуді і змастіть краю нашого пирога, так він вийти красивим і рум'яним.
Дайте нашої заготівлі постояти 20 хвилин, як раз духовка розігріється до 200 градусів. Випікайте пиріг 20-25 хвилин. Приємного чаювання!