Грушевий пиріг з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам приготувати один з варіантів італійського грушевого пирога з шоколадом. Побалуйте себе і свою родину ніжним і яскравим смаком цього фантастичного десерту! Вам обов'язково сподобається!
Грушевий пиріг з шоколадом відмінно підійде для сімейного чаювання. Подавайте його, присипавши цукровою пудрою і нарізавши на порційні шматочки.
Обов'язково використовуйте шоколад тільки хорошої якості! Поганий шоколад здатний зіпсувати смак страви. В даному рецепті біле мускатне вино цілком можна замінити на рожеве десертне.
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 170 грам
- Шоколад темний - 200 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Розпушувач - 8 грам
- Груша - 700 грам
- Вино біле напівсолодке - 300 мілілітрів (мускатне)
1. Груші вимийте і очистіть, видаліть у них серцевину, наріжте фрукти великими часточками. Покладіть часточки в глибоку сковороду або сотейник, влийте до них вино. Потримайте на сильному вогні, поки вся рідина не випарується. Відразу ж після цього викладіть груші на блюдо, щоб вони охололи.
2. Шоколад розтопіть на водяній бані, додайте до нього 100 г. Вершкового масла, добре перемішайте. Залиште трохи охолонути.
3. Розділіть яйця на жовтки і білки. Білки відставте в сторону (а краще поставте в холодильник). Жовтки збийте з маслом, що залишилося і половиною цукру, маса повинна збільшитися вдвічі. Змішайте її з шоколадною масою.
4. Потім порціями додайте просіяне борошно, змішану з розпушувачем. Повинна вийти досить густа маса.
5. Тепер збийте білки з цукром, що залишився до стійких піків. У три етапи введіть їх в тісто, акуратно перемішуючи рухами з боку в бік або від низу до верху. В результаті ви повинні отримати гладку пишну шоколадну масу.
6. Візьміть форму діаметром 21 - 23 см., змастіть її маслом і присипте борошном. Викладіть в неї половину тесту, розрівняйте лопаткою або ложкою. Зверху по колу покладіть часточки груш. Потім розподіліть тісто. Розрівняйте поверхню.
7. Випікайте грушевий пиріг з шоколадом в нагрітій до 180 ° С духовці близько 50 хвилин. Злегка остудіть, не виймаючи з форми (15 - 20 хвилин). Тільки потім звільніть пиріг від форми і остаточно остудіть. Готово! Смачного!