Рецепт Грушевий пиріг з шоколадом фото

Грушевий пиріг з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Шоколад , Груша
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Пропоную вам приготувати один з варіантів італійського грушевого пирога з шоколадом. Побалуйте себе і свою родину ніжним і яскравим смаком цього фантастичного десерту! Вам обов'язково сподобається!

Опис приготування:

Грушевий пиріг з шоколадом відмінно підійде для сімейного чаювання. Подавайте його, присипавши цукровою пудрою і нарізавши на порційні шматочки.

Обов'язково використовуйте шоколад тільки хорошої якості! Поганий шоколад здатний зіпсувати смак страви. В даному рецепті біле мускатне вино цілком можна замінити на рожеве десертне.


  • Борошно - 300 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 170 грам
  • Шоколад темний - 200 грам
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Розпушувач - 8 грам
  • Груша - 700 грам
  • Вино біле напівсолодке - 300 мілілітрів (мускатне)
грушевий пиріг з шоколадом - фото крок 1
1. Груші вимийте і очистіть, видаліть у них серцевину, наріжте фрукти великими часточками. Покладіть часточки в глибоку сковороду або сотейник, влийте до них вино. Потримайте на сильному вогні, поки вся рідина не випарується. Відразу ж після цього викладіть груші на блюдо, щоб вони охололи.
грушевий пиріг з шоколадом - фото крок 2
2. Шоколад розтопіть на водяній бані, додайте до нього 100 г. Вершкового масла, добре перемішайте. Залиште трохи охолонути.
грушевий пиріг з шоколадом - фото крок 3
3. Розділіть яйця на жовтки і білки. Білки відставте в сторону (а краще поставте в холодильник). Жовтки збийте з маслом, що залишилося і половиною цукру, маса повинна збільшитися вдвічі. Змішайте її з шоколадною масою.
грушевий пиріг з шоколадом - фото крок 4
4. Потім порціями додайте просіяне борошно, змішану з розпушувачем. Повинна вийти досить густа маса.
грушевий пиріг з шоколадом - фото крок 5
5. Тепер збийте білки з цукром, що залишився до стійких піків. У три етапи введіть їх в тісто, акуратно перемішуючи рухами з боку в бік або від низу до верху. В результаті ви повинні отримати гладку пишну шоколадну масу.
грушевий пиріг з шоколадом - фото крок 6
6. Візьміть форму діаметром 21 - 23 см., змастіть її маслом і присипте борошном. Викладіть в неї половину тесту, розрівняйте лопаткою або ложкою. Зверху по колу покладіть часточки груш. Потім розподіліть тісто. Розрівняйте поверхню.
грушевий пиріг з шоколадом - фото крок 7
7. Випікайте грушевий пиріг з шоколадом в нагрітій до 180 ° С духовці близько 50 хвилин. Злегка остудіть, не виймаючи з форми (15 - 20 хвилин). Тільки потім звільніть пиріг від форми і остаточно остудіть. Готово! Смачного!

Схожі рецепти