Пиріг з нектарином
(покроковий рецепт з фото)
До чаю для дорослих і дітей хочу запропонувати вам зробити чудовий пиріг з ніжними і соковитими фруктами. Дуже насичений смак і аромат, не надто складний процес, навіть для новачка на кухні. Спробуйте!
Хочу навчити вас, як приготувати пиріг з нектарином. Щоб зробити начинку більш соковитою, раджу додати трохи вершків. Верх можна присипати крихтою, як в даному випадку, або прикрасити смужками тіста за бажанням, наприклад. Подавати до столу пиріг можна і теплим, і повністю остиглим. Одним словом - спробувати точно варто!
- Борошно - 1.5 склянки (корж)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (корж)
- Вершкове масло - 120 грам (корж)
- Вода - 2 Ст. Ложки (крижана)
- Вершки - 2 Ст. Ложки (корж)
- Нектарин - 5-6 штук
- Цукор - 1/4 склянки
- Вершки - 6 Ст. Ложок
- Ваніль і цедра лимона - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 1/4 склянки (крихта)
- Розпушувач і сіль - 1 щіпка (крихта)
- Борошно - 6 Ст. Ложок (крихта)
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (крихта)
1. З борошна, холодного вершкового масла, солі, вершків і крижаної води замісити тісто. На півгодини-годину відправте в холодильник. Після розкачайте і викладіть у форму. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15-20.
2. Нектарини вимийте, обсушити, видаліть кісточки і наріжте тонкими скибочками. Додайте цукор, ваніль, цедру лимона і акуратно перемішайте.
3. Дайте нектарини постояти хвилин 10. Паралельно з'єднайте масло, цукрову пудру, просіяне борошно з сіллю і розпушувачем. Розітріть в однорідну крихту.
4. Підрум'яниться корж остудіть. Змастіть дно невеликою кількістю вершків. Присипте жменею крихти.
5. Викладіть нектарини.
6. Присипте зверху крихтою і відправте в розігріту духовку. Запікайте пиріг з нектарином близько 50 хвилин до рум'яності.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!