Рецепт Пиріг з морквою фото

Пиріг з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Молочні продукти, Пісочне тісто, Яйця, Морква, Вершкове масло, Імбир
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Морквяним пирогом мало кого здивуєш, але все таки… Цей пиріг дуже популярний в Америці і європейських країнах. Вся справа в смаку і його корисності. Розповідаю, як приготувати пиріг з морквою.

Такий же пиріг можна зробити не тільки з начинкою з моркви, а також з гарбуза, яблук або груш. Основа пирога - це пісочне тісто, а вже всередину укладають начинку і випікають. Пиріг до столу подають вже остиглий зі збитими вершками, вершковим сиром.

  • Пісочне тісто - 250 грам
  • Морква - 575 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Імбир - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Збиті вершки - За смаком
1
Вимийте і очистіть моркву, потім наріжте невеликими шматочками і відваріть, злийте воду, а морква в каструлі знову поверніть на вогонь, щоб випарувалася рідина.
2
Подрібніть моркву в пюре, додайте вершкове масло, цукор, яйця, всі спеції і пару столових ложок борошна.
3
Розкачайте тісто і викладіть у форму для випічки, формуючи краю. Всередину покладіть начинку і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.
4
Готовий пиріг дістаньте і охолодіть протягом 1-2 годин. Подавайте його зі збитими вершками.

Схожі рецепти