Пиріг з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Морквяним пирогом мало кого здивуєш, але все таки… Цей пиріг дуже популярний в Америці і європейських країнах. Вся справа в смаку і його корисності. Розповідаю, як приготувати пиріг з морквою.
Такий же пиріг можна зробити не тільки з начинкою з моркви, а також з гарбуза, яблук або груш. Основа пирога - це пісочне тісто, а вже всередину укладають начинку і випікають. Пиріг до столу подають вже остиглий зі збитими вершками, вершковим сиром.
- Пісочне тісто - 250 грам
- Морква - 575 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Збиті вершки - За смаком
1
Вимийте і очистіть моркву, потім наріжте невеликими шматочками і відваріть, злийте воду, а морква в каструлі знову поверніть на вогонь, щоб випарувалася рідина.
2
Подрібніть моркву в пюре, додайте вершкове масло, цукор, яйця, всі спеції і пару столових ложок борошна.
3
Розкачайте тісто і викладіть у форму для випічки, формуючи краю. Всередину покладіть начинку і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.
4
Готовий пиріг дістаньте і охолодіть протягом 1-2 годин. Подавайте його зі збитими вершками.