Рецепт Пиріг з морквою фото

Пиріг з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Пісочне тісто , Яйця , Морква , Вершкове масло , Імбир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Морквяним пирогом мало кого здивуєш, але все таки… Цей пиріг дуже популярний в Америці і європейських країнах. Вся справа в смаку і його корисності. Розповідаю, як приготувати пиріг з морквою.

Опис приготування:

Такий же пиріг можна зробити не тільки з начинкою з моркви, а також з гарбуза, яблук або груш. Основа пирога - це пісочне тісто, а вже всередину укладають начинку і випікають. Пиріг до столу подають вже остиглий зі збитими вершками, вершковим сиром.

  • Пісочне тісто - 250 грам
  • Морква - 575 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Імбир - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Збиті вершки - За смаком
1
Вимийте і очистіть моркву, потім наріжте невеликими шматочками і відваріть, злийте воду, а морква в каструлі знову поверніть на вогонь, щоб випарувалася рідина.
2
Подрібніть моркву в пюре, додайте вершкове масло, цукор, яйця, всі спеції і пару столових ложок борошна.
3
Розкачайте тісто і викладіть у форму для випічки, формуючи краю. Всередину покладіть начинку і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час.
4
Готовий пиріг дістаньте і охолодіть протягом 1-2 годин. Подавайте його зі збитими вершками.

Схожі рецепти