Пиріг з моркви і сиру
(покроковий рецепт з фото)
Десерт може бути не тільки дуже смачним, але і корисним. На підтвердження своїх слів хочу запропонувати дуже класний варіант того, як приготувати пиріг з моркви і сиру для дітей і дорослих.
Цей простий і дуже смачний пиріг з моркви і сиру в домашніх умовах - прекрасний варіант випічки до чаю. Урізноманітнити рецепт завжди можна сухофруктами, цукатами або навіть ягодами, наприклад. Чудовий сніданок для дітей, особливо для тих, хто не дуже любить сир. У такому вигляді він напевно доведеться їм до смаку. Рекомендую обов'язково спробувати.
- Сир - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Крупа манна - 80 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Цукор - 50-100 грам
- Сухофрукти - 100 грам (по бажанню)
1. Насамперед очистите морква. Наріжте її зручними шматочками і відправте варитися до м'якості в несолоної воді.
2. Поки готується морква, відокремте жовток від білка і з'єднайте з цукром. Збийте все до однорідності. Для аромату в рецепт приготування пирога з моркви і сиру можна додати ванілін, корицю або цедру цитрусових, наприклад.
3. Паралельно розтопіть вершкове масло і остудіть трохи.
4. Протріть сир через сито або розімніть вилкою. З'єднайте з цукром і жовтком. Ретельно перемішайте. Туди ж влийте масло.
5. Всипте трохи манної крупи і все як слід перемішайте. Сирну масу розділіть на дві частини, щоб зробити пиріг в два шари з різними начинками.
6. Сирну масу розділіть на дві частини, щоб зробити пиріг з моркви і сиру в домашніх умовах в два шари з різними начинками.
7. В одну половину додайте родзинки.
8. У другу половину сиру додайте моркву і курагу, наприклад. Морква збийте блендером в пюре.
9. Збийте з дрібкою солі білок. У кожну з начинок додайте по половині білка і добре перемішайте.
10. Духовку розігрійте до 160 градусів. Жароміцних форму змажте маслом і присипте манкою. Викладіть сирну масу і розрівняйте.
11. Зверху викладайте другу половину з морквою. Можна присипати цукром або змастити трохи сметаною. Надішліть форму в духовку.
12. Ось і весь секрет, як зробити пиріг з моркви і сиру. Запікайте до рум'яної скоринки хвилин 20-25. Оптимальна температура випічки становить 180 градусів. Приємного чаювання!