Рецепт Пиріг з грибами фото

Пиріг з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Овочі, Гриби, Цибуля, Печериці, Тісто філо
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

Смачний рецепт випічки з вегетаріанської кухні, як приготувати пиріг з грибами. Він поживний і ситний. Для нього можна використовувати будь-які гриби, але краще м'ясисті, а також грибне асорті.

Для пирога використовую тісто філо, воно схоже на листкове, але набагато тонше. Думаю, що його можна замінити листковим або дріжджовим. Крім грибів використовую ще сир (фета), який надає приємний вершковий смак. Ви можете додати зелень, куряче м'ясо або інше. Готовий пиріг перед подачею потрібно остудити.

  • Оливкова олія - За смаком
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Гриби - 675 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • М'ята - 0, 5 пучка
  • Петрушка - 0, 5 пучка
  • Фета - 60 грам
  • Тісто філо - 12 штук (аркушів)
1
Очистіть цибулю і наріжте його кубиками, потім очистіть часник і подрібніть його. Очистіть і вимийте гриби, наріжте їх крупно.
2
У сковороді розігрійте оливкову олію і викладіть цибулю, обсмажуйте його 10-12 хвилин.
3
Викладіть в сковороду гриби і перемішайте, готуйте до випаровування вологи, а потім додайте часник.
4
Вимийте і дрібно наріжте всю зелень. Зніміть сковороду з вогню, за смаком посоліть і додайте зелень, сир, все гарненько перемішайте.
5
Форму для запікання змастіть оливковою олією і викладіть 7 аркушів тесту, розподіляючи їх по всій формі, кожен лист промажьте оливковою олією.
6
Викладіть на тісто начинку, потім викладіть залишилися листи, не забудьте промазати їх маслом.
7
Ножем зробіть кілька глибоких проколів до самого дна, потім відправте пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин.
8
Готовий пиріг дістаньте з духовки і остудіть при кімнатній температурі близько 15 хвилин, а потім наріжте шматочками і подавайте до столу.

Схожі рецепти