Рецепт Пиріг з грибами з дріжджового тіста фото

Пиріг з грибами з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Гриби
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Не знаю, ніж побалувати себе і сім'ю? Приготуйте апетитний і смачний пиріг з грибами з дріжджового тіста в домашніх умовах. Це нескладно і досить вдало для перекусу.

Опис приготування:

Дивно простий рецепт пирога з грибами з дріжджового тіста пропоную взяти на замітку всім любителям домашньої випічки. Тісто виходить повітряним, а начинка дуже соковитою ^ ідеальне поєднання. При бажанні грибочки можна не тільки обсмажити, але і згасити з вершками, наприклад.

  • Вода - 1.5 склянки
  • Борошно - 4-4.5 склянки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Сухі дріжджі - 2.5 чайних ложки
  • Гриби - 600 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
пиріг з грибами з дріжджового тіста - фото крок 1
1. Зрозуміло, почати слід з тіста. В даному випадку рецепт приготування пирога з грибами з дріжджового тіста має одну особливість: він готується без яєць. При бажанні ви можете зробити тісто і по будь-якій іншій улюбленим рецептом. Отже, дріжджі з'єднайте з цукром і невеликою кількістю теплої води. Залиште хвилин на 5-7. Потім додайте сіль, рослинна олія, борошно і воду, що залишилася. Замісити м'яке тісто (не полінуйтеся витратити на це мінімум 10-15 хвилин). Потім накрийте чистим рушником і залиште в теплі. Через годинку тісто потрібно трохи підім'яти і дати йому знову підійти.
пиріг з грибами з дріжджового тіста - фото крок 2
2. Поки тісто буде підходити, можна зайнятися начинкою. Гриби вимийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками або невеликими кубиками. Очистіть 1-2 цибулини, подрібніть. На сковороду налийте трохи олії, обжарьтецибулю (буквально пару хвилин), потім додайте гриби. В процесі посоліть і поперчіть, смажте начинку до готовності. Після її потрібно остудити.
пиріг з грибами з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Тісто розкачати досить тонко і викладіть на змащене маслом деко так, щоб лежала приблизно половина. Розподіліть по всій поверхні (залишивши трохи місця по краях) начинку. При бажанні можна додати трохи зелені, наприклад.
пиріг з грибами з дріжджового тіста - фото крок 4
4. До цього часу розігрійте духовку приблизно до 200 градусів. Акуратно накрийте начинку другою половиною тіста, закрийте краю. Зробіть в центрі невеликий отвір для виходу зайвої пари. При бажанні для глянцевого блиску можна змастити пиріг з грибами з дріжджового тіста в домашніх умовах жовтком.
пиріг з грибами з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Випікайте пиріг близько 35-40 хвилин. Верх повинен як слід зарум'яниться, а сірник виходити з тіста абсолютно сухий. Готовий пиріг потрібно як слід остудити, а потім акуратно нарізати і подавати до столу.

Схожі рецепти