Пиріг з грибами з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, ніж побалувати себе і сім'ю? Приготуйте апетитний і смачний пиріг з грибами з дріжджового тіста в домашніх умовах. Це нескладно і досить вдало для перекусу.
Дивно простий рецепт пирога з грибами з дріжджового тіста пропоную взяти на замітку всім любителям домашньої випічки. Тісто виходить повітряним, а начинка дуже соковитою ^ ідеальне поєднання. При бажанні грибочки можна не тільки обсмажити, але і згасити з вершками, наприклад.
- Вода - 1.5 склянки
- Борошно - 4-4.5 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 2.5 чайних ложки
- Гриби - 600 грам
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Зрозуміло, почати слід з тіста. В даному випадку рецепт приготування пирога з грибами з дріжджового тіста має одну особливість: він готується без яєць. При бажанні ви можете зробити тісто і по будь-якій іншій улюбленим рецептом. Отже, дріжджі з'єднайте з цукром і невеликою кількістю теплої води. Залиште хвилин на 5-7. Потім додайте сіль, рослинна олія, борошно і воду, що залишилася. Замісити м'яке тісто (не полінуйтеся витратити на це мінімум 10-15 хвилин). Потім накрийте чистим рушником і залиште в теплі. Через годинку тісто потрібно трохи підім'яти і дати йому знову підійти.
2. Поки тісто буде підходити, можна зайнятися начинкою. Гриби вимийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками або невеликими кубиками. Очистіть 1-2 цибулини, подрібніть. На сковороду налийте трохи олії, обжарьтецибулю (буквально пару хвилин), потім додайте гриби. В процесі посоліть і поперчіть, смажте начинку до готовності. Після її потрібно остудити.
3. Тісто розкачати досить тонко і викладіть на змащене маслом деко так, щоб лежала приблизно половина. Розподіліть по всій поверхні (залишивши трохи місця по краях) начинку. При бажанні можна додати трохи зелені, наприклад.
4. До цього часу розігрійте духовку приблизно до 200 градусів. Акуратно накрийте начинку другою половиною тіста, закрийте краю. Зробіть в центрі невеликий отвір для виходу зайвої пари. При бажанні для глянцевого блиску можна змастити пиріг з грибами з дріжджового тіста в домашніх умовах жовтком.
5. Випікайте пиріг близько 35-40 хвилин. Верх повинен як слід зарум'яниться, а сірник виходити з тіста абсолютно сухий. Готовий пиріг потрібно як слід остудити, а потім акуратно нарізати і подавати до столу.