Пиріг з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати пиріг з дріжджового тіста. Такий солодкий пиріг з начинкою з яблучного джему сподобається як дорослим, так і дітям. Відмінний десерт до чаю!
Такий пиріг - справжній кулінарний шедевр. А мій покроковий рецепт покаже Вам, як приготувати пиріг з дріжджового тіста, який порадує ваших улюблених. Хвалебні відгуки і захоплення Вашими кулінарними навичками забезпечені.
- Борошно - 2 склянки
- Сухі дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 7 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйця - 1 штука
- Яблучний джем - 500 грам
- Яєчний жовток - 1 штука (для змазування)
1
Дріжджі з'єднайте з теплим молоком, залиште на 30 хвилин.
2
У мисці змішайте яйце, цукор, сіль і два види олії. Потім додайте туди дріжджі.
3
Додайте до суміші борошно і замісіть тісто. Накрийте рушником і залиште підніматися в 2 рази.
4
Духовку розігрійте до 180 З.
5
Тісто розділи 2 частини. 1 частина викладіть в деко, сформувавши борту, потім викладіть туди джем, з тіста виріжте смужки і викладіть на джем. Змастіть жовтком і випікайте 45 хвилин.