Рецепт Пиріг «подушки» фото

Пиріг «подушки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачний і ніжний пиріг з шоколадного тесту з сиром. Випічка виходить пишна і невагома. Виглядає ефектно і в розрізі пиріг більше схожий на тістечка.

Опис приготування:

Пиріг ідеально підійде для домашнього чаювання або посиденьок в колі друзів. Випічка з розряду"просто і дуже смачно" , хочеться ще і ще шматочок! Пиріг повністю відповідає назві, він дійсно м'який і ніжний - як подушка! Побалуйте своїх близьких цієї ароматної домашньою випічкою! А як приготувати пиріг"Подушки" я детально розповім в покроковому рецепті. Приступимо!

  • Борошно - 250 грам
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Яйце - 4 штуки
  • Какао-порошок - 20 грам
  • Розпушувач тіста - 5 грам
  • Цукор - 210 грам
  • Сир - 350 грам
  • Крохмаль - 30 грам
  • Ванілін - 1 грам
пиріг
Підготуйте всі інгредієнти.
пиріг
Насамперед приготуємо шоколадне тісто. Для цього збийте 3 яйця і 150 грам цукру до пишної білої піни.
пиріг
Влийте рослинне масло.
пиріг
Додайте молоко і перемішайте.
пиріг
Окремо з'єднайте какао, борошно і розпушувач. Просійте і додайте до тесту.
пиріг
Збивати не потрібно, просто перемішайте все до зникнення грудочок.
пиріг
Для сирного тесту з'єднайте сир, цукор, що залишився, яйце, ванілін і крохмаль. Подрібніть масу занурювальним блендером до однорідного стану.
пиріг
Шоколадне тісто перекладіть в змащену маслом форму.
пиріг
Зверху за допомогою кулінарного мішка або звичайною ложки поверх шоколадного тесту нанесіть сирне. Тісто наносите смужками, у вигляді решітки. Кількість смужок може бути будь-яким, на ваш погляд.
пиріг
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин. Потім остудіть, акуратно витягніть і посипте верх цукровою пудрою. Пиріг"Подушки" готовий.
пиріг
Смачного!

Схожі рецепти