Підосичники в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів смажених грибів пропоную рецепт красноголовців в вершковому соусі. Блюдо виходить надзвичайно ніжним і смачним. Дуже добре підходить до святкового столу!
Вершковий соус надає грибам ніжний креязикай відтінок. Приготування цієї страви забере у вас від 30 до 40 хвилин. Все що потрібно - це підсмажити підосичники з цибулею, додати вершків, муки і спецій. Хай щастить!
- Підосичники - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка (або бульйон (якщо гриби попередньо відварюють))
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Насамперед підосичники потрібно ретельно вимити під проточною водою, зрізати пошкоджені місця. Потім треба відварити гриби в лічені хвилини 20 в підсоленій воді (по бажанню). В цьому випадку бульйон не виливайте.
2. Дрібно наріжте гриби, і капелюшки і ніжки.
3. Після обсмажуємо на вершковому маслі дрібно нашатковану цибулину до золотистого кольору. Туди ж додаємо підосичники, злегка підрум'янюємо і їх.
4. У сковороду додаємо вершки і склянка води (або бульйону). Ми залишаємо готується під кришкою на маленькому вогні протягом 5 хвилин.
5. Окремо підсушують на іншій сковороді дві ст. Ложки борошна, постійно помішувати, доти, поки вона не стане кремового кольору. Солимо соус, додаємо борошно, що залишилося, перець і лавровий лист, трьом на тертці мускатний горіх, тушкуємо під кришкою ще хвилини три. Блюдо готово! Раджу подавати з картоплею. Смачного!