Рецепт Підосичники в вершковому соусі фото

Підосичники в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Підосичники
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Для любителів смажених грибів пропоную рецепт красноголовців в вершковому соусі. Блюдо виходить надзвичайно ніжним і смачним. Дуже добре підходить до святкового столу!

Опис приготування:

Вершковий соус надає грибам ніжний креязикай відтінок. Приготування цієї страви забере у вас від 30 до 40 хвилин. Все що потрібно - це підсмажити підосичники з цибулею, додати вершків, муки і спецій. Хай щастить!

  • Підосичники - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Вершки - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка (або бульйон (якщо гриби попередньо відварюють))
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Мускатний горіх - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
підосичники в вершковому соусі - фото крок 1
1. Насамперед підосичники потрібно ретельно вимити під проточною водою, зрізати пошкоджені місця. Потім треба відварити гриби в лічені хвилини 20 в підсоленій воді (по бажанню). В цьому випадку бульйон не виливайте.
підосичники в вершковому соусі - фото крок 2
2. Дрібно наріжте гриби, і капелюшки і ніжки.
підосичники в вершковому соусі - фото крок 3
3. Після обсмажуємо на вершковому маслі дрібно нашатковану цибулину до золотистого кольору. Туди ж додаємо підосичники, злегка підрум'янюємо і їх.
підосичники в вершковому соусі - фото крок 4
4. У сковороду додаємо вершки і склянка води (або бульйону). Ми залишаємо готується під кришкою на маленькому вогні протягом 5 хвилин.
підосичники в вершковому соусі - фото крок 5
5. Окремо підсушують на іншій сковороді дві ст. Ложки борошна, постійно помішувати, доти, поки вона не стане кремового кольору. Солимо соус, додаємо борошно, що залишилося, перець і лавровий лист, трьом на тертці мускатний горіх, тушкуємо під кришкою ще хвилини три. Блюдо готово! Раджу подавати з картоплею. Смачного!

Схожі рецепти