Підосичники на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Така швидка заготівля, як підосичники на зиму в домашніх умовах виходить з першого разу навіть у новачків в справі консервації. Гриби ми спочатку смажимо, а потім заливаємо маринадом - все просто!
Такий рецепт приготування красноголовців на зиму мені колись розповіла подруга з Білорусії - у них в сімействі грибників трубчасті гриби заготовляють саме таким чином. А людям з досвідом, я так думаю, можна довіряти, так що розповідаю, як зробити підосичники на зиму!
- Підосичники - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 0.5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 5 Ст. Ложок
1. Гриби ретельно перебираємо і акуратно моєму.
2. Розігріваємо олію і обсмажуємо гриби хвилин сорок. Вогонь або середній, або зовсім маленький, дивлячись який ступеня обсмаження ви хочете домогтися.
3. Обов'язково періодично помішуйте гриби, а ось солити не потрібно. Готову грибну суміш перекладаємо в підготовлені стерильні банки.
4. Воду кип'ятимо з сіллю і кислотою і заливаємо гриби в банках. Закриваємо на зиму - готово!