Піца з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.
Оригінальний і простий рецепт піци з лаваша сподобається всім тим, хто любить пригощати гостей і рідних цікавими і незаяложені стравами. Ситно, смачно, але при цьому - економно і швидко готується. Ідеал!
Опис приготування:
Цей рецепт приготування піци з лаваша може здатися незвичайним, але тільки тим, хто ніколи не пробував сир в запеченому вигляді. Повірте - це гідна альтернатива звичайної сирній скоринці! Сам по собі цей простий рецепт піци з лаваша, побачити, як, досить дієтично, і підходить навіть самим маленьким діткам. Але якщо ви хочете піцу поситнее, - воля ваша, додавайте більше м'яса, грибів, а шинку, наприклад, можна замінити мисливськими ковбасками. Так що удачі на кухні, я сподіваюся, ваша піца з лаваша в домашніх умовах вийде на славу!
- Лаваш - 2 штуки
- Шинка - 200 грам
- Помідори - 3 штуки
- Сир - 250 грам
- Крем - 300 грам
- Сир твердий - 300 грам
- Зелень - За смаком
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Розстеляємо один лаваш, змащуємо його сметаною, і наверх"клеїмо" другий, трохи менше. Теж змащуємо сметаною. Можна змішати сметану з приправами і спеціями, тоді вийде соус.
2. Викладаємо поверх соусу сирну масу, солимо і перчимо її за смаком. Наверх - порізані соломкою або натерті на крупній тертці шинка і половина сиру.
3. Помідори миємо, опускаємо на кілька секунд в окріп, знімаємо шкірку і нарізаємо скибочками або кільцями.
4. Тепер викладаємо поверх сиру помідор, посипаємо свіжою зеленню, і зверху розподіляємо залишки натертого сиру.
5. Запікаємо в розпеченій духовці 10-15 хвилин, трохи підігнувши всередину краю нижнього лаваша, а потім дістаємо і ріжемо порціями. Смачного!