Піца з куркою (покроковий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися своїм улюбленим рецептом, у мене він вже дуже давно і ніколи ще підводив. Піца виходить дуже тонка, смачна, ніжна! Вибір начинки за вами, у мене сьогодні - курка!
З цієї кількості продуктів у вас вийдуть дві невеликі круглі піци або одна велика прямокутна. Піца тонка, тісто відмінно підходить, його багато, в расстойке воно не потребує. Цей рецепт мені подобається, пробую і інші, але завжди повертаюся до цього. Смачна тонка піца - завжди бажаний гість на нашому столі!
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (з гіркою)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Куряче філе - 1 штука
- Соус - 4 Ст. Ложки(2 ст. L. Кетчупу + 2 ст. L. Майонез)
- Солодкий перець - 1 штука
- Лук червоний - 1-2 штук
- Мариновані гриби - 120 грам
- Сир твердий - 120 грам
1. Підготуйте продукти. Куряче філе підійде відварне або смажене, можна гриль, як подобається. Я роблю піцу зі смаженою в спеціях куркою. Для соусу змішайте кетчуп і майонез.
2. Спочатку приготуйте тісто. Для цього в теплому молоці розчиніть цукор, сіль і свіжі пресовані дріжджі.
3. Всипте просіяне борошно.
4. Замісити м'яке тісто. Воно злегка липне до рук, але вже збирається добре в кого. Накрийте його чистою і сухою серветкою, приберіть в тепле місце на 30 хвилин.
5. За цей час підготуйте начинку: поріжте курку, перець солодкий, цибуля, гриби. Натріть сир, я використовую дрібну тертку.
6. Розділити тісто на дві частини. Форму змастіть маслом, розкачайте тісто в коло, покладіть в форму, змастіть 2 ст. L. Соусу.
7. Розподіліть половину всієї начинки. Другу половину залиште для другої піци.
8. Зверху притрусіть піцу тертим сиром.
9. Випікайте піцу при 200 градусах 15 хвилин.
10. Поріжте гарячої і пробуйте!