Піца з куркою (покроковий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися своїм улюбленим рецептом, у мене він вже дуже давно і ніколи ще підводив. Піца виходить дуже тонка, смачна, ніжна! Вибір начинки за вами, у мене сьогодні - курка!
З цієї кількості продуктів у вас вийдуть дві невеликі круглі піци або одна велика прямокутна. Піца тонка, тісто відмінно підходить, його багато, в расстойке воно не потребує. Цей рецепт мені подобається, пробую і інші, але завжди повертаюся до цього. Смачна тонка піца - завжди бажаний гість на нашому столі!
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (з гіркою)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Куряче філе - 1 штука
- Соус - 4 Ст. Ложки(2 ст. L. Кетчупу + 2 ст. L. Майонез)
- Солодкий перець - 1 штука
- Лук червоний - 1-2 штук
- Мариновані гриби - 120 грам
- Сир твердий - 120 грам

1. Підготуйте продукти. Куряче філе підійде відварне або смажене, можна гриль, як подобається. Я роблю піцу зі смаженою в спеціях куркою. Для соусу змішайте кетчуп і майонез.

2. Спочатку приготуйте тісто. Для цього в теплому молоці розчиніть цукор, сіль і свіжі пресовані дріжджі.

3. Всипте просіяне борошно.

4. Замісити м'яке тісто. Воно злегка липне до рук, але вже збирається добре в кого. Накрийте його чистою і сухою серветкою, приберіть в тепле місце на 30 хвилин.

5. За цей час підготуйте начинку: поріжте курку, перець солодкий, цибуля, гриби. Натріть сир, я використовую дрібну тертку.

6. Розділити тісто на дві частини. Форму змастіть маслом, розкачайте тісто в коло, покладіть в форму, змастіть 2 ст. L. Соусу.

7. Розподіліть половину всієї начинки. Другу половину залиште для другої піци.

8. Зверху притрусіть піцу тертим сиром.

9. Випікайте піцу при 200 градусах 15 хвилин.

10. Поріжте гарячої і пробуйте!