Піца з куркою і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Гриби з куркою - дуже вдалий кулінарний дует. Зустрічається він у багатьох стравах, але в піці виходить особливо смачним. Тому рецепт піци з куркою і печерицями раджу записати. Приступимо.
Опис приготування:
Для початку хочу розповісти, яке тісто ми будемо використовувати. Наше тісто буде на кефірі. Дуже добре підходить для піц, які готують вдома. Тісто трохи піднімається, виходить ситним і смачним. Добре просочується томатним пюре і соком начинки. Звичайно, піца з куркою і печерицями може бути приготовлена і на будь-якому іншому тесті, але все-таки я раджу спробувати саме це. Рецепт простий, готується елементарно. Не забудьте перед приготуванням піци включити духовку нагріватися на 200 градусів і приступайте.
1. Почнемо ми з начинки. Курку і печериці необхідно приготувати до того, як вони підуть в духовку. Спочатку тушкуйте їх. Можете використовувати будь-яку рослинну олію, але краще оливкова. Розріжте куряче філе на кілька невеликих шматочків, печериці теж краще порізати на половинки і четвертинки. Залежно від розміру гриба. Обсмажте курку з усіх боків, потім додайте шампіньйони. Смажте все разом до повної готовності. Особливо стежте за тим, як приготувалася курка. Печериці дійдуть в духовці на піці, а курка може не встигнути, що абсолютно не прийнятно. Готову начинку відкладіть в сторону.
2. Тепер тісто. Збиваємо в чашці яйця з сіллю і цукром. Поступово додаємо кефір. І потім борошно. Замішуємо тісто. Воно повинно нагадувати бісквітне.
3. На деко постеліть папір для випічки. Або змастіть деко оливковою олією.
4. Тісто розкачати в млинець, товщиною в півсантиметра. У духовці він трохи підніметься.
5. Викладіть основу для піцу, наше тісто на деко. І змастіть томатним пюре. Або томатним соусом.
6. Дрібно поріжте помідор. Змішайте помідор, гриби і курку в одній чашці. І викладіть начинку на основу для піци.
7. Сири Моцарелла і Пармезан натріть, якщо ще не зробили цього. І посипте ними піцу. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Готова, спечений, ароматна і апетитна піца з куркою і печерицями прикрашається свіжим базиліком. Можете порубати базилік дрібно і посипати ним піцу, можете прикрасити гілочками або листям базиліка.
Ось і готово! Подавайте до столу. Смачного.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Томатне пюре - 3-4 Ст. Ложок
- Сир Моцарелла тертий - 1 Склянка
- Пармезан тертий - 1 Склянка
- Базилік свіжий - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Куряче філе - 300 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки (для гасіння соди.)
- Печериці - 150-200 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Кефір - 2 склянки
1. Почнемо ми з начинки. Курку і печериці необхідно приготувати до того, як вони підуть в духовку. Спочатку тушкуйте їх. Можете використовувати будь-яку рослинну олію, але краще оливкова. Розріжте куряче філе на кілька невеликих шматочків, печериці теж краще порізати на половинки і четвертинки. Залежно від розміру гриба. Обсмажте курку з усіх боків, потім додайте шампіньйони. Смажте все разом до повної готовності. Особливо стежте за тим, як приготувалася курка. Печериці дійдуть в духовці на піці, а курка може не встигнути, що абсолютно не прийнятно. Готову начинку відкладіть в сторону.
2. Тепер тісто. Збиваємо в чашці яйця з сіллю і цукром. Поступово додаємо кефір. І потім борошно. Замішуємо тісто. Воно повинно нагадувати бісквітне.
3. На деко постеліть папір для випічки. Або змастіть деко оливковою олією.
4. Тісто розкачати в млинець, товщиною в півсантиметра. У духовці він трохи підніметься.
5. Викладіть основу для піцу, наше тісто на деко. І змастіть томатним пюре. Або томатним соусом.
6. Дрібно поріжте помідор. Змішайте помідор, гриби і курку в одній чашці. І викладіть начинку на основу для піци.
7. Сири Моцарелла і Пармезан натріть, якщо ще не зробили цього. І посипте ними піцу. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Готова, спечений, ароматна і апетитна піца з куркою і печерицями прикрашається свіжим базиліком. Можете порубати базилік дрібно і посипати ним піцу, можете прикрасити гілочками або листям базиліка.
Ось і готово! Подавайте до столу. Смачного.