Піца з куркою і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Гриби з куркою - дуже вдалий кулінарний дует. Зустрічається він у багатьох стравах, але в піці виходить особливо смачним. Тому рецепт піци з куркою і печерицями раджу записати. Приступимо.
Для початку хочу розповісти, яке тісто ми будемо використовувати. Наше тісто буде на кефірі. Дуже добре підходить для піц, які готують вдома. Тісто трохи піднімається, виходить ситним і смачним. Добре просочується томатним пюре і соком начинки. Звичайно, піца з куркою і печерицями може бути приготовлена і на будь-якому іншому тесті, але все-таки я раджу спробувати саме це. Рецепт простий, готується елементарно. Не забудьте перед приготуванням піци включити духовку нагріватися на 200 градусів і приступайте.
1. Почнемо ми з начинки. Курку і печериці необхідно приготувати до того, як вони підуть в духовку. Спочатку тушкуйте їх. Можете використовувати будь-яку рослинну олію, але краще оливкова. Розріжте куряче філе на кілька невеликих шматочків, печериці теж краще порізати на половинки і четвертинки. Залежно від розміру гриба. Обсмажте курку з усіх боків, потім додайте шампіньйони. Смажте все разом до повної готовності. Особливо стежте за тим, як приготувалася курка. Печериці дійдуть в духовці на піці, а курка може не встигнути, що абсолютно не прийнятно. Готову начинку відкладіть в сторону.
2. Тепер тісто. Збиваємо в чашці яйця з сіллю і цукром. Поступово додаємо кефір. І потім борошно. Замішуємо тісто. Воно повинно нагадувати бісквітне.
3. На деко постеліть папір для випічки. Або змастіть деко оливковою олією.
4. Тісто розкачати в млинець, товщиною в півсантиметра. У духовці він трохи підніметься.
5. Викладіть основу для піцу, наше тісто на деко. І змастіть томатним пюре. Або томатним соусом.
6. Дрібно поріжте помідор. Змішайте помідор, гриби і курку в одній чашці. І викладіть начинку на основу для піци.
7. Сири Моцарелла і Пармезан натріть, якщо ще не зробили цього. І посипте ними піцу. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Готова, спечений, ароматна і апетитна піца з куркою і печерицями прикрашається свіжим базиліком. Можете порубати базилік дрібно і посипати ним піцу, можете прикрасити гілочками або листям базиліка.
Ось і готово! Подавайте до столу. Смачного.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Томатне пюре - 3-4 Ст. Ложок
- Сир Моцарелла тертий - 1 Склянка
- Пармезан тертий - 1 Склянка
- Базилік свіжий - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Куряче філе - 300 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки (для гасіння соди.)
- Печериці - 150-200 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Кефір - 2 склянки
1. Почнемо ми з начинки. Курку і печериці необхідно приготувати до того, як вони підуть в духовку. Спочатку тушкуйте їх. Можете використовувати будь-яку рослинну олію, але краще оливкова. Розріжте куряче філе на кілька невеликих шматочків, печериці теж краще порізати на половинки і четвертинки. Залежно від розміру гриба. Обсмажте курку з усіх боків, потім додайте шампіньйони. Смажте все разом до повної готовності. Особливо стежте за тим, як приготувалася курка. Печериці дійдуть в духовці на піці, а курка може не встигнути, що абсолютно не прийнятно. Готову начинку відкладіть в сторону.
2. Тепер тісто. Збиваємо в чашці яйця з сіллю і цукром. Поступово додаємо кефір. І потім борошно. Замішуємо тісто. Воно повинно нагадувати бісквітне.
3. На деко постеліть папір для випічки. Або змастіть деко оливковою олією.
4. Тісто розкачати в млинець, товщиною в півсантиметра. У духовці він трохи підніметься.
5. Викладіть основу для піцу, наше тісто на деко. І змастіть томатним пюре. Або томатним соусом.
6. Дрібно поріжте помідор. Змішайте помідор, гриби і курку в одній чашці. І викладіть начинку на основу для піци.
7. Сири Моцарелла і Пармезан натріть, якщо ще не зробили цього. І посипте ними піцу. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Готова, спечений, ароматна і апетитна піца з куркою і печерицями прикрашається свіжим базиліком. Можете порубати базилік дрібно і посипати ним піцу, можете прикрасити гілочками або листям базиліка.
Ось і готово! Подавайте до столу. Смачного.