Піца з бурякового тесту з овочами і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Щоб бурякове тісто мало такий яскравий колір, буряк заздалегідь запечіть в духовці до готовності. Остудіть і можна приступати до приготування піци!
Дівчата, ділюся смачним рецептиком пісної овочевий піци! дивіться, як приготувати піцу з бурякового тесту з овочами і грибами. Овочевий склад можна урізноманітнити в силу своїх можливостей, поклавши ще, наприклад, баклажан, корінь фенхелю, зелені оливки і т.Д. Солі в начинці немає, вона просто не потрібна там, адже з цим завданням відмінно справляється соєвий соус. А яке ніжне і смачне бурякове тісто ... Обов'язково спробуйте!
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (тісто)
- Вода - 60 мілілітрів (тісто)
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка (тісто)
- Буряк - 2 штуки (тісто)
- Борошно пшеничне - 125 грам (тісто)
- Часник - 2 зубчики
- Паприка - 0, 5 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори черрі - 3-4 штук
- Гриби - 4-5 штук (печериці)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Оливки чорні - За смаком (без кісточок)
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки (для смаження овочів)
- Зелень - За смаком
1. Буряк я запікала молоденьку, в фользі, час - 40 хвилин, температура духовки - 200 градусів.
2. Остудіть трохи буряк, щоб можна було взяти в руки, очистіть, натріть на дрібній тертці.
3. У теплій воді розчинити дріжджі, додайте дрібку солі, 3/4 склянки буряка, борошно, оливкова олія. Замісити тісто, воно липке, руки змащуйте маслом. Накрийте серветкою і залиште в теплі на годинку. Тісто має збільшиться в два рази.
4. Вимийте і поріжте дрібно овочі, термічна обробка буде швидкою.
5. Розжарити сковороду з маслом. Закладайте овочі в порядку такої черги: цибуля, гриби, кабачок, перець болгарський і паприку, часник, соус. Обсмажте не більше 4 хвилин овочі, покладіть помідори, через хвилину зніміть з вогню.
6. Деко застеліть пергаментом, змастіть оливковою олією. Руками (змазаними маслом) розтягніть тісто, формуючи невисокі бортики.
7. Готові овочі відкиньте на друшляк, щоб пішла зайва рідина (якщо вона є). Наповніть тісто овочевий начинкою. Прогрейте духовку до 200 градусів, випікайте піцу 20 хвилин.
8. Для 5 хвилин до готовності можна посипати піцу насінням або кунжутом. Пригощайтеся!
9. Піца з бурякового тесту з овочами і грибами готова!