Піца без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас або ваших рідних алергія на глютен, то приготуйте смачну і рум'яну піцу на рисовому борошні. Блюдо вийде не менш апетитним і барвистим, а на смак - таким же приголомшливим.
Ароматна піца так і манить, особливо якщо вона з пилу, з жару з духовки. Але тим, кому протипоказаний глютен, можна порадити приготувати цю страву на основі з рисової муки. За часом приготування займе стільки ж, скільки створення звичайної піци, зате всі будуть ситі! Пам'ятайте, що рисове борошно важче вмішати в рідину, тому будьте до цього готові.
- Кефір - 120 мілілітрів
- Борошно рисове - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 3 щіпки
- Сир - 120 грам (твердий)
- Ковбаса - 100 грам (копчена)
- Помідор - 1 штука (по бажанню)
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
У глибоку ємність влийте кефір, рослинна олія - найкраще оливкова, всипте сіль. За бажанням можете додати мелені сушені трави: чебрець, розмарин, орегано.
Всипте рисову муку і розпушувач. Пам'ятайте про те, що рисове борошно важко втручається і тісто з неї готується важче, ніж з пшеничного.
Замісити тісто, ретельно вмішуючи борошно. Залиште трохи борошна на розкочування основи для піци.
Рисовому тесту не потрібен відпочинок, щоб в ньому активізувалася клейковина, так як воно не містить глютен. Тому відразу ж розкачати з нього основу по діаметру форми. Змастіть форму для запікання олією і розкладіть на ній тісто. Змастіть його кетчупом або майонезом. На цьому етапі розігрійте духовку до 220 градусів.
Твердий сир натріть на тертці з дрібними отворами. Присипте половиною сирної маси основу.
Наріжте скибочками копчену ковбасу і помідор (по бажанню), викладіть нарізки на основу. Присипте їх зверху сиром. Помістіть піцу в духовку на 10-12 хвилин.
Вийміть готову піцу з духовки і дайте їй злегка охолонути.
Потім запросіть рідних або гостей і подайте піцу до столу теплою, розрізаючи на шматочки. Смачного!