Перловка з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування
, Вегетаріанське харчування
, ПП рецепти
, Пісні страви
, Рецепти для схуднення
, Рецепти без шкоди
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Перлова крупа з якихось причин не є частим гостем в нашій повсякденності. І це абсолютно даремно, так як її користь велика. Розповім, як приготувати перловку з печерицями.
Опис приготування:
Ви можете сміливо додати до цієї страви будь-яке м'ясо, а також зробити його зі звичного рису (тоді вийде щось середнє між пловом і різотто). Можна готувати в мультиварці або в казані (каструлі з товстим дном). Блюдо можете зробити заздалегідь, зберігати в холодильнику і розігрівати при необхідності. З грибів підійдуть не тільки шампіньйони, але і гливи або лісові гриби.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Печериці - 230 грам
- Ячмінь - 1 Склянка
- Овочевий бульйон - 2 склянки (або вода
) - Чебрець - 0, 5 чайних ложки
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Очистіть часник і подрібніть його ножем. Гриби вимийте і наріжте пластинками. Казанок розігрійте і додайте вершкове масло, потім викладіть часник і обсмажуйте кілька хвилин.
2. Після часнику викладіть в казан очищені гриби, обсмажуйте гриби до випаровування рідини.
3. Тим часом відміряйте необхідну кількість ячменю і промийте його в декількох водах.
4. Залийте гриби в казані овочевим бульйоном, додайте чебрець і прогрійте кілька хвилин.
5. Додайте перлову крупу, посоліть і перемішайте. Накрийте казан кришкою і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 1 час.
6. Вимийте і наріжте дрібно зелень, додайте її в казан і перемішайте.
7. Подавайте блюдо відразу після приготування. Смачного!