Рецепт Перловка з печерицями фото

Перловка з печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гриби , Перлова крупа , Печериці
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти для схуднення , Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Перлова крупа з якихось причин не є частим гостем в нашій повсякденності. І це абсолютно даремно, так як її користь велика. Розповім, як приготувати перловку з печерицями.

Опис приготування:

Ви можете сміливо додати до цієї страви будь-яке м'ясо, а також зробити його зі звичного рису (тоді вийде щось середнє між пловом і різотто). Можна готувати в мультиварці або в казані (каструлі з товстим дном). Блюдо можете зробити заздалегідь, зберігати в холодильнику і розігрівати при необхідності. З грибів підійдуть не тільки шампіньйони, але і гливи або лісові гриби.

  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Печериці - 230 грам
  • Ячмінь - 1 Склянка
  • Овочевий бульйон - 2 склянки (або вода
    )
  • Чебрець - 0, 5 чайних ложки
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
перловка з печерицями - фото крок 1
1. Очистіть часник і подрібніть його ножем. Гриби вимийте і наріжте пластинками. Казанок розігрійте і додайте вершкове масло, потім викладіть часник і обсмажуйте кілька хвилин.
перловка з печерицями - фото крок 2
2. Після часнику викладіть в казан очищені гриби, обсмажуйте гриби до випаровування рідини.
перловка з печерицями - фото крок 3
3. Тим часом відміряйте необхідну кількість ячменю і промийте його в декількох водах.
перловка з печерицями - фото крок 4
4. Залийте гриби в казані овочевим бульйоном, додайте чебрець і прогрійте кілька хвилин.
перловка з печерицями - фото крок 5
5. Додайте перлову крупу, посоліть і перемішайте. Накрийте казан кришкою і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 1 час.
перловка з печерицями - фото крок 6
6. Вимийте і наріжте дрібно зелень, додайте її в казан і перемішайте.
перловка з печерицями - фото крок 7
7. Подавайте блюдо відразу після приготування. Смачного!

Схожі рецепти