Рецепт Перець в заливці на зиму фото

Перець в заливці на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Коли на полиці стоять банки з заготовками, то переживати про те, чому ж пригостити гостей, не треба. Такий перчик готується в томатної заливки, тому він виходить неймовірно смачний, ароматний і яскравий.

Опис приготування:

Взимку, коли нам так не вистачає свіжих овочів і фруктів, а в магазинах продається їх несмачне подобу, так приємно відкрити якусь закачування і насолодитися приголомшливим смаком літніх овочів. Помідори і огірки, природно, заготовлюються в обов'язковому порядку, але ось я ще люблю перчик, тому хочу поділитися з вами рецептом приготування перцю в заливці на зиму. Це один з найпростіших і смачних способів заготовити цей овоч запас, тому ви легко з усім впораєтеся, а взимку у вас на полицях стоятимуть баночки з ароматним і соковитим перцем. Його можна використовувати як смачне доповнення до повсякденних страв, а можна поставити на святковий стіл, щоб гості по достоїнству оцінили ваше кулінарне мистецтво. Так що, коли почнеться сезон дозрівання овочів, і ви станете робити різні заготовки, не забудьте і про цей простий рецепт перцю в заливці на зиму, він вам, безсумнівно, стане в нагоді.

  • Перець болгарський - 5 кілограм
  • Сік томатний - 3 L (без солі)
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Оцтова есенція - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (лавровий лист, гвоздика, перець духмяний і чорний горошком )
перець в заливці на зиму - фото крок 1
Для початку нам необхідно видалити з рукавичок плодоніжки і насіння і ретельно промити його під холодною водою.
перець в заливці на зиму - фото крок 2
Потім нарізаємо перець на широкі смужки.
перець в заливці на зиму - фото крок 3
Томатний сік переливаємо в каструлю.
перець в заливці на зиму - фото крок 4
Додаємо сіль, цукор, оцет і спеції, ставимо каструлю на вогонь.
перець в заливці на зиму - фото крок 5
Коли рідина закипить, викладаємо в каструлю нарізаний перець і вливаємо олію. Варимо все протягом 15 хвилин.
перець в заливці на зиму - фото крок 6
Після закінчення часу розкладаємо перець по стерилізованих банках і закриваємо прокип'яченими кришками. Виставляємо їх дном вгору, вкутуємо в теплу ковдру і залишаємо до повного охолодження. Зберігати лечо слід в прохолодному темному місці.

Схожі рецепти