Перець в солодкої заливці
(покроковий рецепт з фото)
Перець в солодкої заливці - ідеальна закуска до будь-яких м'ясних і рибних страв на зиму. Солодкість маринаду прекрасно підкреслює смак перцю, посилюючи і розкриваючи його по-новому.
Якщо використовувати в приготуванні цієї закуски перець жовтого і червоного кольору, то в банку це буде виглядати дуже ефектно. Не думайте, що цукру в рецепті занадто багато, перець з ним виходить дуже смачним. Обов'язково спробуйте мій рецепт, як приготувати перець в солодкої заливці, впевнена, ви не пошкодуєте.
- Перець солодкий - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - 10 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Перець очистіть від насіння і плодоніжок.
Перець порізати на шматки будь-якої форми і розміру, як вам подобається, на смак це не вплине. Я ріжу великою соломкою.
Зважте кількість отриманого перцю, у мене вийшло 500 грам, цієї кількості вистачить на 2 баночки об'ємом 450 мл.
Бланшируйте перець в окропі протягом 5 хвилин, а потім воду злийте. Дуже зручно викласти перець в друшляк, а потім друшляк опустити в каструлю з киплячою водою на 5 хвилин, тоді перець буде дуже зручно витягнути з окропу.
Підготуйте все для солодкої заливки. У невеликій каструльці змішайте необхідну кількість води, цукру, солі і рослинної олії. Доведіть до кипіння, потім додайте оцет і через хвилину зніміть з вогню.
Бланшовані овочі розкладіть по чистим стерилізованим баночках.
Залийте перець маринадом. Якщо ви не щільно склали перець в банки, то, можливо, вам знадобиться трохи більше маринаду, у мене так вийшло в цей раз, тому довелося приготувати ще одну порцію маринаду.
Засукайте банки металевими кришками і після повного охолодження приберіть в прохолодне місце для зберігання.