Перець, фарширований м'ясом і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Перець, фарширований м'ясом і рисом, - класичне блюдо, яке можна подати як на сніданок, обід, так і на вечерю. Блюдо дуже просто готується.
Простий рецепт перцю, фаршированого м'ясом і рисом, з фото розповість вам, як приготувати цю страву максимально смачно. Велику роль відіграє соус, в якому гаситься перчик. Тут є нескінченна кількість варіацій. Можна використовувати не тільки класичне поєднання кетчуп + сметана, але і багато інших. Можна готувати і в бульйоні, а можна і просто в воді. Перець, фарширований м'ясом і рисом, з легкістю втаязикє голод і дорослих, і дітей. Приємного приготування!
- Болгарський перець - 4 штуки
- Фарш - 300 грам
- Мал - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Томатний сік або паста - 1/2 склянки
- Свіжа зелень - - За смаком(Braai, кріп, петрушка)
- Сіль, перець - - За смаком
- Лимонна кислота - - За смаком (трохи)
Перці гарненько промиваємо очищаємо від плодоніжки і виймаємо насіння.
Потім в зручній мисці змішуємо фарш, промитий рис, натерту на середній терці моркву, додаємо рубану свіжу зелень, солимо і перчимо, додаємо також по ложечці сметани і томатної пасти.
Все добре перемішуємо руками.
Фаршируємо перці.
Перці складаємо в каструлю з товстим дном або в гусятницю і заливаємо дуже смачним соусом, який готуємо з кетчупу, сметани і трохи лимонної кислоти (я брала 200 гр кетчупу і стакан сметани).
Соусу повинно вийти досить багато і він повинен заповнити каструлі на 2/3. До речі, в соус можна додати трохи часничку або гострих приправ.
Перці доводимо до кипіння на середньому вогні, потім накриваємо їх кришкою і тушкуємо на повільному вогні протягом 50 хвилин.
Повинна вийти приблизно ось така картина!
Готові перці подаємо з підливою або без. Смачного!