Рецепт Пельмені з яловичини фото

Пельмені з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пельмені з яловичини мої худнуть модниці вважають більш корисними, ніж пельмені зі свининою. Для них спеціально я роблю фарш з чистою яловичини з цибулею. Це така смакота і розкіш! Спробуйте!

Опис приготування:

Для пельменів з яловичини замісіть пружне, але пластичне тісто. Муки додавайте обережно, строго за рецептом може і не вийти, тому як борошно буває дуже різна, з гарною чи поганою клейковиною. Тому сміливо, але розумно беріться за справу і дивіться за якістю тесту. Якщо потрібно борошна додайте, але по чуть-чуть. Фарш буде соковитим від цибулі і води, тільки потрібно його гарненько вимісити. Деякі додають терту картоплю в фарш, теж добре! Пару картоплі не завадять, якщо вам не страшний крохмаль. Варять пельмені швидко, час залежить від розміру пельменів і ваших смаків. Їх краще робити руками, якщо є час! Успіхів і приємного апетиту!


  • Борошно - 470 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Яловичина - 700 грам
  • Цибуля - 400 грам
  • Перець - За смаком
  • Вода або молоко - 200 мілілітрів (тісто -130 мл, 70 мл - фарш)
пельмені з яловичини - фото крок 1
Борошно просіяти, зробити лунку, всередину влити яйце змішане з водою і сіллю.
пельмені з яловичини - фото крок 2
Замісити пружне тісто і залишити його в теплому місці на півгодини.
пельмені з яловичини - фото крок 3
М'ясо порізати на шматки і прокрутіть через м'ясорубку.
пельмені з яловичини - фото крок 4
Додайте перетертий на блендері часник, цибуля, сіль і перець. Вимісити фарш, додайте водички, щоб фарш був ніжним.
пельмені з яловичини - фото крок 5
Розкачайте тісто і накрийте їм форму.
пельмені з яловичини - фото крок 6
В осередку викладіть фарш і накрийте тестом.
пельмені з яловичини - фото крок 7
Форму прокатайте каталкою і викладіть пельмені на підносик посипаною борошном.
пельмені з яловичини - фото крок 8
Пельмені варіть в киплячій, підсоленій воді.
пельмені з яловичини - фото крок 9
Частина пельменів можна заморозити.
пельмені з яловичини - фото крок 10
Варіть пельмені 7-10 хвилин після того як спливуть. Смачного!

Схожі рецепти